Λήστεψαν ηλικιωμένο για €80 οι δράστες 12 διαρρήξεων

Λήστεψαν ηλικιωμένο για €80 οι δράστες 12 διαρρήξεων

Τρία άτομα διέρρηξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου το σπίτι του 85χρονου στην Καρδίτσα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους - Συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα και διαπιστώθηκε πως είχαν διαπράξει συνολικά 12 διαρρήξεις

xeiropedes_trikala
Τέλος έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στους εφιάλτες που είχε προκαλέσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας μια σπείρα νεαρών Ελλήνων κακοποιών που είχαν εισβάλει σε 12 σπίτια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά συνελήφθησαν μετά από ληστεία σε βάρος ενός ηλικιωμένου.

Οι αδίστακτοι δράστες, δύο 29χρονοι και ένας 22χρονος, διέρρηξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου το σπίτι του 85χρονου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ο ένας από αυτούς τον χτύπησε ζητώντας επιτακτικά να του δώσει όσα χρήματα είχε. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε όλα κι όλα 80 ευρώ, τα οποία άρπαξαν οι εισβολείς και έφυγαν. Μάλιστα, αμέσως μετά διέρρηξαν ένα ζαχαροπλαστείο από το οποίο άρπαξαν 500 ευρώ και άλλο ένα σπίτι απ’ όπου έκλεψαν τέσσερα κινητά, ενώ αποπειράθηκαν να εισβάλουν σε ένα ακόμη χωρίς να τα καταφέρουν!

Για τον εντοπισμό των δραστών ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση και τελικά συνελήφθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στους Σοφάδες. Όπως εξακριβώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις 12 Αυγούστου ως την περασμένη Τετάρτη είχαν διαπράξει άλλες εννέα διαρρήξεις σε σπίτια και είχαν αρπάξει συνολικά 2.100, χρυσαφικά, οκτώ κινητά, ένα tablet και δύο τραπεζικές κάρτες. Οι τρεις κακοποιοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας που τους άσκησε δίωξη για ληστεία και κλοπές κατά συναυτουργία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης