Η Τεχεράνη διαψεύδει τις κατηγορίες περί κατασκευής πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία

Η Τεχεράνη διαψεύδει τις κατηγορίες περί κατασκευής πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία στο Αμπαντέ, στο Ιράν, πριν καταστρέψει τις εγκαταστάσεις αυτές, όταν το Ισραήλ τις ανακάλυψε

746a6ee7aba74fa1b29d620c069eb04d_18
Η Τεχεράνη διέψευσε την κατηγορία του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Ισλαμική Δημοκρατία κατασκευάζει πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία, δηλώνοντας ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναζητεί ένα πρόσχημα για πόλεμο.

«Φωνάζει λύκος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ με ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στο εικαζόμενο πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία στο Αμπαντέ, στο Ιράν, πριν καταστρέψει τις εγκαταστάσεις αυτές, όταν το Ισραήλ τις ανακάλυψε.

«Αυτός και η Ομάδα Β απλά θέλουν πόλεμο, ασχέτως αιματοχυσίας αθώων», είπε σε άλλο tweet ο Ζαρίφ.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκαλεί Ομάδα Β (B-team) τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον και τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που επιχειρούν, σύμφωνα με τον Ζαρίφ, να σύρουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα πόλεμο με το Ιράν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης