Υπ. Ανάπτυξης: «Καμπάνα» 110.000 ευρώ σε τράπεζα για παρακράτηση από ακατάσχετους λογαριασμούς

lefta-atm

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών

Στην επιβολή διοικητικής κύρωσης ύψους 110.000 ευρώ σε πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο δεν κατονομάζει, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών για παράνομη και καταχρηστική παρακράτηση ποσών από λογαριασμούς μισθοδοσίας και συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς.

Παράλληλα το υπουργείο σε ανακοίνωση του καλεί την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να επιστήσει την προσοχή στις τράπεζες- μέλη της αναφορικά με την υποχρέωσή τους να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία για την προστασία των ακατάσχετων λογαριασμών και τις ειδικές διατάξεις για το ακατάσχετο του μισθού ή της σύνταξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ιεραρχεί ως υψηλής προτεραιότητας την προστασία του κόσμου της εργασίας και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και οικογενειών. «Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή υπό την επίβλεψη του Υφυπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση προβαίνει, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας, περιλαμβανομένης της επιβολής αυστηρών κυρώσεων», επισημαίνεται.

Τέλος το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα κατά τις συναλλαγές τους με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να προβούν σε καταγγελία στην γραμμή καταναλωτή 1520, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου mindev.gov.gr όλο το 24ωρο.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

katsa kosta

ξέρει κανείς ποια είναι η τράπεζα?

Μπραβο στον Αδωνι Γεωργιαδη!

Η Κοινωνικη Δικαιοσυνη της ΝΔ στην πραξη! και οχι στα λόγια! Η ΝΔ ειναι η μονη δύναμη στην χωρα που προστατευει τους αδύναμους οικονομικά! Χιλια Μπραβο στον Αδωνι, ειναι πραγματικα ο προστάτης των αδυνάμων! Οι Τραπεζες θα βρουν τον μπελά τους με τον Αδωνι! Δεν αστειευεται! Αριστα εκανε και καρπάζωσε την Τραπεζα με 110.000 Ευρω προστιμο! Μονο ετσι καταλαβαινουν!

Ο νομος του Τσιπρα

Που στηριξε τους μικροσυνταξιουχους και οι αχαριστοι και ηλιθιοι αφου την εκαναν ταρατσα τη κοιλια σηκωσαν παντιερα ψηφιζοντας τον γκαντεμη αλλα γρηγορα θα τους χωσει τηνταπα

ΧΥΖ

Πονάς βρωμυζαιε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης