Πέντε συλλήψεις για φυτεία με 107 χασισόδεντρα στην Καλαμπάκα

Πέντε συλλήψεις για φυτεία με 107 χασισόδεντρα στην Καλαμπάκα

Στο πλαίσιο επιχείρησης που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, εντοπίστηκε ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούνταν 107 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δύο μέτρων

Kalabaka-xasisofyteia
Τουλάχιστον 100.000 ευρώ θα απέφερε η πώληση της παραγωγής μιας μεγάλης χασισοφυτείας που καλλιεργούσαν από τις αρχές Ιουνίου σε μια απομακρυσμένη και δύσβατη δασική περιοχή της Καλαμπάκας στα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων!

Στο πλαίσιο επιχείρησης που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, εντοπίστηκε ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούνταν 107 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δύο μέτρων και κατασχέθηκαν 99 πλαστικά δοχεία, διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία για την φροντίδα της φυτείας και ένα κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την φύλαξή της.

Ηγετικά μέλη της σπείρας ήταν δυο Έλληνες, ένας 54χρονος και ένας 46χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με άλλα τρία μέλη της ηλικίας 32, 22 και 18 χρόνων. Ο 32χρονος είναι αλλοδαπός που είχε περάσει παράνομα στη χώρα και σε εξακριβώθηκε ότι εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ορεστιάδας Έβρου για άλλη υπόθεση ναρκωτικών! Κατά τις έρευνες στα σπίτια και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο των δραστών το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν ακόμη 850 ευρώ και έξι κινητά.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους που δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης