Και δεύτερη τράπεζα είχαν χτυπήσει οι ληστές του Συκουρίου

Και δεύτερη τράπεζα είχαν χτυπήσει οι ληστές του Συκουρίου

Δυο... δανεικά αυτοκίνητα είχαν χρησιμοποιήσει οι ληστές και αυτοί που τους τα παραχώρησαν συνελήφθησαν μαζί τους

Larisa-listeies
Δυο... δανεικά αυτοκίνητα είχαν χρησιμοποιήσει οι ληστές της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο Λάρισας και αυτοί που τους τα παραχώρησαν συνελήφθησαν μαζί τους. Μάλιστα, ο ένας από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της ληστείας είχε χτυπήσει και άλλη τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του.

Οι δυο κακοποιοί, ένας 50χρονος και ένας 35χρονος, είχαν χρησιμοποιήσει την περασμένη Πέμπτη το μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Audi ιδιοκτησίας του συζύγου μίας 42χρονης, και ο πρώτος είχε εισβάλει μεταμφιεσμένος στο υποκατάστημα, απ' όπου άρπαξε 9.934 ευρώ. Στο μεταξύ, η ιδιοκτήτρια του Ι.Χ. είχε καταγγείλει κλοπή στο τμήμα Τυρνάβου, όμως, όταν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε ίχνη παραβίασης και η 42χρονη ομολόγησε ότι το είχε παραχωρήσει στους ληστές!

Όταν το εγκατέλειψαν, οι δράστες διέφυγαν με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επίσης είχαν δανειστεί από έναν 45χρονο και βρέθηκε από άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης σε περιοχή της Πιερίας. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη βάσει εντάλματος της ανακρίτριας Λάρισας ως συνεργός των ληστών. Αφού συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες των δυο οχημάτων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας έκαναν εφόδους στο αγροτεμάχιο του 50χρονου και στο σπίτι του 35χρονου, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις για τη ληστεία στο Συκούριο, βρέθηκαν η περούκα, τα ψεύτικα γένια, τα γυαλιά ηλίου και τα γάντια που χρησιμοποίησε ο 35χρονος, μαζί με ένα πιστόλι replica, μία σπάθα και ένα μαχαίρι, ενώ κατασχέθηκαν και 2.380 ευρώ.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι ο 35χρονος ήταν ένας από τους δράστες άλλης μιας ληστείας, που είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου του 2018 σε άλλο υποκατάστημα τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Τότε, είχε αρπάξει 17.380 ευρώ και διέφυγε μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του με Ι.Χ. φορτηγό που είχαν κλέψει την ίδια ημέρα από την περιοχή του Τυρνάβου και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση για το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης