Αίτηση για ΠΟΠ από το Ξύγαλο Σητείας

Αίτηση για ΠΟΠ από το Ξύγαλο Σητείας

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας του τυριού «Ξύγαλο Σητείας», στο Κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης υπέβαλε η Κρήτη.

Αίτηση για ΠΟΠ από το Ξύγαλο Σητείας
Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας του τυριού «Ξύγαλο Σητείας», στο Κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης υπέβαλε η Κρήτη.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αίτηση που δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η γεωγραφική περιοχή στην οποία παράγεται το τυρί «Ξύγαλο Σητείας», περιλαμβάνει τα εδάφη της πρώην (μέχρι το 1997) επαρχίας Σητείας του Νομού Λασιθίου Κρήτης.
 
Το Ξύγαλο Σητείας είναι προϊόν οξύνισης του γάλακτος και για την  την παραγωγή του  χρησιμοποιείται κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα ή και μείγμα αυτών.
 
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη ύλη για την παρασκευή του Ξύγαλου Σητείας είναι το νωπό γάλα, που παράγουν υγιή αιγοπρόβατα, που εκτρέφονται παραδοσιακά εντός της (πρώην) Επαρχίας Σητείας, είναι πλήρως προσαρμοσμένα στο ιδιαίτερο κλίμα και τη χλωρίδα της περιοχής και ανήκουν αποκλειστικά σε αυτόχθονες τύπους Ελληνικής αίγας και σε τοπικές φυλές προβάτων (φυλή Σητείας κυρίως και φυλές Ψηλορείτη & Σφακίων και τυχόν μεταξύ τους διασταυρώσεις).

Πηγή: Goodnet.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης