Θέμα επίθεσης σε τουρκοκυπριακό λεωφορείο έθεσε ο Ακιντζί στον ΟΗΕ

Θέμα επίθεσης σε τουρκοκυπριακό λεωφορείο έθεσε ο Ακιντζί στον ΟΗΕ

Ο Ακιντζί διερωτήθηκε πως μπορεί αν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα όταν γίνεται προσπάθεια για εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης

akitzi
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ έθεσε θέμα επίθεσης σε λεωφορείο με τουρκοκυπριακές πινακίδες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, το οποίο είχε μεταβεί για να παραλάβει τουρίστες. Ο Ακιντζί διερωτήθηκε πως μπορεί αν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα όταν γίνεται προσπάθεια για εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Μετέφερε επίσης, τη λύπη του για το περιστατικό και εξήγησε στη κα Σπέχαρ, ότι αυτό μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να επαναληφθούν τέτοια γεγονότα και για να αποφευχθούν ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Η κα Σπέχαρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ακιντζί «ανέφερε ότι καταλαβαίνει πολύ καλά την κατάσταση και υποσχέθηκε να κάνει αυτό που χρειάζεται».
Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα λεωφορείο που από το 2008 έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και περνά στο «νότο» συχνά, αυτή τη φορά πήγε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τουρίστες από την Ουγγαρία, δηλαδή Ευρωπαίους πολίτες και δέχθηκε επίθεση. «Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο καθένας πρέπει να το προσέξει αυτό».
Η ελληνοκυπριακή «διοίκηση», θα πρέπει να είναι ανεκτική, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποια επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ (Χρυσή αυγή Κύπρου), αλλά αυτό το επεισόδιο είναι πολύ διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, συμπλήρωσε.

Εξάλλου ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης