Καλαμάτα: Οικογένεια «πιστολέρο» πίσω από δυο περιστατικά με πυροβολισμούς

Καλαμάτα: Οικογένεια «πιστολέρο» πίσω από δυο περιστατικά με πυροβολισμούς

Ένας 58χρονος Ρομά και οι τρεις γιοι του ηλικίας 23, 32 και 34 χρόνων συνελήφθησαν, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για να εντοπιστούν άλλοι δυο συγγενείς τους

gun_008
«Βίος και πολιτεία» ήταν τα έξι μέλη μιας οικογένειας Ρομά, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ένας 58χρονος και οι τρεις γιοι του ηλικίας 23, 32 και 34 χρόνων συνελήφθησαν, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για να εντοπιστούν άλλοι δυο συγγενείς τους.

Η οικογένεια των «πιστολέρο» είχε μετατρέψει δυο φορές σε Φαρ Ουέστ τη Μεσσήνη, μέσα σε μια εβδομάδα! Στις 28 Ιουνίου, είχαν ακινητοποιήσει με δύο οχήματα ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άλλος Ρομά και τον χτυπούσαν άγρια, ως τη στιγμή που αποφάσισαν να φύγουν κάνοντας αναστροφή. Όμως, ο ξυλοκοπημένος οδηγός κάτι τους είπε, με αποτέλεσμα να βγουν ξανά έξω και να τον απειλήσουν με όπλο.

Όμως, το πιο σοβαρό επεισόδιο έγινε μέρα- μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουλίου στην πολυσύχναστη κεντρική οδό της Μεσσήνης, όταν οι δυο αντιμαχόμενες φατρίες άρχισαν να καταδιώκονται με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς! Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα φορές και οι σφαίρες χτύπησαν την πόρτα του οδηγού ενός διερχόμενου οχήματος και τον τοίχο ενός κτιρίου!

Όταν ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και εκδόθηκαν τα εντάλματα, οργανώθηκε επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφαλείας Καλαμάτας, με την συμμετοχή ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε.. Ο πατέρας και οι τρεις γιοι του συνελήφθησαν στη Μεσσήνη και σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής. Μάλιστα, σε βάρος του 23χρονου και του 34χρονου σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων, καθώς στο σπίτι τους βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,6 γραμμαρίων και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης