«Ψήφος εμπιστοσύνης» για την #κυβέρνηση_Μητσοτάκη στο Twitter

«Ψήφος εμπιστοσύνης» για την #κυβέρνηση_Μητσοτάκη στο Twitter

«Δεν είναι μάγκας;» γράφουν για τον πρωθυπουργό με αφορμή την ορκωμοσία της κυβέρνησης, τις γρήγορες παραλαβές χαρτοφυλακίων και την ταχύτητα στις αποφάσεις

kiver-sind
«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνουν τα περισσότερα από τα διεθνή Μέσα και οι διεθνείς οίκοι στην αλλαγή σκυτάλης που συντελέστηκε στην Ελλάδα. Στις θετικές προσδοκίες συγκαταλέγονται οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες –σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές–αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις και να στηρίξουν την ανάπτυξη.

Ποιές είναι, όμως, οι αντιδράσεις του των πολιτών, έτσι όπως αυτές τουλάχιστον καταγράφονται στα σόσιαλ μίντια; Αρχικά, οι χρήστες του Διαδικτύου φάνηκε να ασχολούνται ιδιαίτερα με το αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με το λογισμικό PaloPro για Web & Social Listening και Analytics και με άλλα εργαλεία του Crisis Labs 5, οι αναφορές ήταν πολλές για την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικά μεταξύ 8-9 Ιουλίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες σχολίασαν και την σύνθεση της κυβέρνησης, τις επιλογές προσώπων, δηλαδή, που έκανε ο νέος πρωθυπουργός στα διάφορα χαρτοφυλάκια. Οι αναρτήσεις επικεντρώθηκαν στα 51 μέλη της νέας κυβέρνησης και ειδικά στους 21 εξωκοινοβουλευτικούς. Υπήρξε, επίσης, μία διάθεση σύγκρισης της νέας κατάστασης με την παλιά. Έγιναν, δηλαδή, αναφορές στις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ασχολήθηκαν, επίσης, με την ανακοίνωση της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πρωταγωνίστησε, όπως και η Λίνα Μενδώνη που ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού. Κάποιος αριθμός χρηστών σόσιαλ μίντια αναδεικνύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μικρό αριθμό γυναικών, κάνοντας επικριτικά σχόλια για τις επιλογές του. Ικανός αριθμός χρηστών θεωρεί ότι πρόκειται μια κυβέρνηση φιλελευθέρων και τεχνοκρατών, που έχει τις δυνατότητες να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας και να προωθήσει fast track διαδικασίες που απαιτούνται.
Κλείσιμο
Άλλοι εκφράζουν την άποψη ότι η νέα κυβέρνηση είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να διαχειριστεί τις ανάγκες της χώρας από την προηγούμενη του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ερμηνεύουν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συμπεριλάβει αρκετά στελέχη εκτός κόμματος ως σημάδι διεύρυνσης της ΝΔ και αντίστασης στον μικροκομματισμό.

Αρκετοί, τέλος, επισημαίνουν τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση της ΝΔ. Ανησυχούν ιδιαίτερα για τα κόκκινα δάνεια και το πως αυτά θα επηρεάσουν την ελληνική κοινωνία. Σ’ αυτό συμφωνούν και πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία, επίσης, θεωρούν ότι οι παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για την εκπόνηση μιας δημοσιονομικής στρατηγικής από τη νέα κυβέρνηση, η οποία να διευκολύνει την ανάπτυξη και ταυτόχρονα να επιτύχει τους υφιστάμενους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Ήδη στο twitter το πρώτο σε δημοφιλία hashtag είναι το #κυβέρνηση_Μητσοτάκη με αρκετούς να επισημαίνουν την ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκρίνοντας την με τους αργούς ρυθμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης