Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και σήμερα - Ανησυχία για εκδήλωση πυρκαγιών

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και σήμερα - Ανησυχία για εκδήλωση πυρκαγιών

Ποιες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών - Ανεβαίνει την Παρασκευή η θερμοκρασία

kairos
Υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και δυνατοί άνεμοι, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για την «κόλαση» που έρχεται να εγκατασταθεί και να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές χώρες τουλάχιστον για τρεις ημέρες και ειδικότγερα από την Πέμπτη έως και το Σάββατο.

Η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών. Η Προστασία τουν Πολίτη εξέδωσε δελτίο επικινδυνότητας πυρκαγιών, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα την Αττική, τη Βοιωτία, τη μισή Εύβοια, την Αργολίδα και άλλες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, ακολουθεί ο χάρτης που δείχνει τις περιοχές οι οποίες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα.

prot_map
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 26 Ιουνίου αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές. Βροχές και σποραδικές θα καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21 έως 35, στα νότια ηπειρωτικά από 22 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 24 έως 29 και στην Κρήτη από 21 έως 31.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοανατολικές και ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους και βορειοδυτικούς ίδιας ένταξης.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Την Πέμπτρη 27-06-2019 λίγες νεφώσεις θα έχουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την ημέρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ τις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης