Τα ευτράπελα και τα... απρόοπτα στις τηλεοπτικές εκπομπές τη βραδιά των εκλογών

Τα ευτράπελα και τα... απρόοπτα στις τηλεοπτικές εκπομπές τη βραδιά των εκλογών

Ευτράπελα, πρόσωπα, εφέ, επιστροφές, λάθη και απρόοπτα στα πάνελ του τηλεοπτικού εκλογικού μαραθωνίου με όλα τα κανάλια να προσπαθούν περισσότερο να εντυπωσιάσουν τους τηλεθεατές

za12
Η μέρα και πολύ περισσότερο η νύχτα ανήκε στην ενημέρωση. Ενας σχετικά αποδυναμωμένος τομέας της ιδιωτικής τηλεόρασης έβαλε και πάλι τις μηχανές στο φουλ, μπήκε στην αρένα του ανταγωνισμού την Κυριακή της 26ης Μαΐου και απέδειξε ότι ο Ελληνας τηλεθεατής δεν μπορεί να αποχωριστεί την τηλεόραση τις ώρες των σημαντικών γεγονότων. Εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές συντονίστηκαν με τα κανάλια προκειμένου να παρακολουθήσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και την ανάλυσή τους από δημοσιογράφους, πολιτικούς και... γκεστ σταρ. Κάποιοι, σε επίπεδο αριθμών, κέρδισαν (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 ALPHA) και κάποιοι έχασαν (Star, OPEN, ΕΡΤ). Ομως τα νούμερα ενδιαφέρουν μόνο τα κανάλια. Αυτό που έμεινε και συζητιέται από τον κόσμο την επόμενη ημέρα είναι κάποια πρόσωπα, συμπεριφορές και απρόοπτα που κέντρισαν το ενδιαφέρον ή έκαναν τον κόσμο να αναζητήσει εσπευσμένα το τηλεκοντρόλ προκειμένου να αλλάξει κανάλι.

Με Ζαχαράτο και Μουτσινά

Παρθενική εκλογική αναμέτρηση για το Open το οποίο πήρε το “βάπτισμα” και κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες. Η έναρξη του μαραθωνίου έγινε ανατρεπτικά και ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώθηκε σε “εκλογολάγνα” Ελλη Στάη προκειμένου να δώσει έναν διαφορετικό τόνο. Απολαυστική μεταμφίεση, έξυπνη ιδέα και κράτησε τόσο όσο χρειαζόταν έτσι ώστε το πλατό να μην γίνει σκηνή θεάτρου. Στο πλάι της Ελλης Στάη εμφανίστηκε και ο σταρ του σταθμού, Νίκος Μουτσινάς. Ευχάριστη νότα αλλά ίσως και να μην χρειαζόταν να εμφανιστεί ένας παρουσιαστής ο οποίος θα κάνει τον σχολιασμό του την ώρα που πρέπει και από την εκπομπή του. Το αποτέλεσμα ήταν κάπως αμήχανο και σε συνδυασμό με τους πρώτους καλεσμένους δεν “λειτούργησε” όπως θα περίμενε κάποιος.

IMG_1175
IMG_1179



Ο Ντάνος και τα άλλα “παιδιά”...

Είναι ένα πρόσωπο που πολλοί θα ήθελαν καλεσμένο αλλά ο Alpha είχε το πλεονέκτημα καθώς πρωταγωνιστεί στο “Τατουάζ” οπότε και νίκησε στα σημεία. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος συζητήθηκε πολύ στα κοινωνικά δίκτυα μετά την εμφάνισή του στο εκλογικό πάνελ του Alpha, πρόσεξε πολύ τον σχολιασμό του και σε αυτό βοήθησε και ο συνδυασμός των καλεσμένων που δεν του επέτρεψε να χαλαρώσει.
Αλλά και στα υπόλοιπα κανάλια η έναρξη της μαραθώνιας εκλογικής βραδιάς έγινε σε πιο ψυχαγωγικούς τόνους με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο στον ΑΝΤ1 να μιλάνε πολύ λίγο και στη συνέχεια να αποχαιρετούν, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στον ΣΚΑΪ να κάνει γκεστ “αστραπή” και φυσικά το Open που μάλλον κέρδισε το βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Βραβείο πιο φιλικού για τις γυναίκες πάνελ κερδίζει ο Alpha, με τον Αντώνη Σρόιτερ να βρίσκεται κάποια στιγμή μόνος με 9 εννέα γυναίκες ενώ στην αντίπερα όχθη ο ΣΚΑΪ ο οποίος μετά τις 21.30 ξέχασε πως μπορούν και οι γυναίκες να σχολιάζουν εκλογικά αποτελέσματα.
IMG_1173



Κλείσιμο
Η Εφη Αχτσιόγλου ήταν η Υπουργός που βρέθηκε σχεδόν σε όλα τα κανάλια, ο Σταμάτης Μαλέλης ήταν ο καλεσμένος “φωτιά” που τα είπε έξω από τα δόντια και συγκρούστηκε σχεδόν σε όλα τα πάνελ τα οποία επισκέφτηκε. Στο ίδιο μοτίβο και ο Βασίλης Κικίλιας ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας δέχθηκε την πιο έντονη επίθεση στο twitter μετά την εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ όπου και κατάφερε να “αναστατώσει” και τους παρευρισκομένους αλλά και το τηλεοπτικό κοινό.

Πολυσυζητημένο και πολυσχολιασμένο το ενσταντανέ με το διπλό παράθυρο Σίας Κοσιώνη και Κώστα Μπακογιάννη την ώρα των δηλώσεων του δεύτερου. Ενα πλάνο που προκάλεσε πάρα πολλά σχόλια καθώς τα μάτια της παρουσιάστριας έλαμψαν λίγο περισσότερο από τα φώτα του στούντιο.

Πόπη Τσαπανίδου και Ολγα Τρέμη ήταν τα δύο πρόσωπα που συζητήθηκαν λόγω αλλαγής ρόλου καθώς πλέον εμφανίστηκαν σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ αντίστοιχα σε ρόλο καλεσμένων αν και μέχρι πρότινος ήταν εκείνες που παρουσίαζαν αντίστοιχα τηλεοπτικά γεγονότα.

Τέλος το πλάνο Τρέμη, Τσίμα και Καψή αν και προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ δημιούργησε μία μικρή ψευδαίσθηση για μερικά δευτερόλεπτα πως το Mega επέστρεψε...

ad1c0f8f-3e4b-4e7d-bcfe-0936b110e6db
f81a6d7a-e87a-4e75-bce0-e8c8503de762


Τα εφέ και οι τεχνολογικές υπερβολές

Φυσικά και ζούμε σε μία σύγχρονη εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά άλλο Hollywood και άλλο εκλογικός μαραθώνιος. Υπήρχαν στιγμές που ξεχνούσες πως παρακολουθούσες ενημερωτικές εκπομπές και για κάποιο λόγο έπρεπε να παρακολουθήσεις κι ένα απόσπασμα του “Star Wars”… Πολύ εφέ και υπερβολές στις απεικονίσεις που περισσότερο μπέρδευαν και λιγότερο εντυπωσίαζαν. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σημαντικός ο εκσυγχρονισμός των control rooms και των πλατό που δίνουν έναν άλλο αέρα στην τηλεοπτική εικόνα η οποία έχει αφήσει προ πολλού πίσω της την κλειστοφοβική αντίληψη του “γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο παρουσιαστής”.
Και αν για τις εκλογές κάποιοι κάνουν λόγο για το πρώτο ημίχρονο, σε τηλεοπτικό επίπεδο μιλάμε για το πρώτο επεισόδιο ενός εκλογικού σίριαλ το οποίο συνεχίζεται όχι μόνο τηn επόμενη Κυριακή αλλά και στις 30 Ιουνίου που όπως όλα δείχνουν η ενημέρωση θα είναι και πάλι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης