Ίμβρος: Έξι συλλήψεις για τη δολοφονία του 86χρονου Έλληνα

pigniaris

Με κίνητρο τη ληστεία βασάνισαν και σκότωσαν τον άτυχο Ζαφείρη Πιγνιάρη

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η εισαγγελία του Τσανάκαλε για τη δολοφονία του 86χρονου Ζαφείρη Πιγνιάρη, μέσα στο σπίτι του στο Ευλάμπιο της Ίμβρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας έχουν βρεθεί αρκετά στοιχεία σε βάρος των έξι συλληφθέντων - όλοι είναι Τούρκοι. Ο 86χρονος είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του, λίγο έξω από το χωριό Ευλάμπιο της Ίμβρου, δεμένος χειροπόδαρα και με αίματα στο πρόσωπό του από τα βασανιστήρια στα οποία τον είχαν υποβάλει οι δολοφόνοι του. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, καθώς υπήρχαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο άτυχος ηλικιωμένος είχε λίρες και μετρητά στο σπίτι του καθώς «δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες». Ετσι οι δράστες είχαν σκάψει παντού στην αγροικία και είχαν ψάξει τα πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ

Να πούμε τώρα ...

να πούμε τώρα ένα "merhaba" στην τούρκικη αστυνομία? Δηλαδή ένα "γεια σου", αυτό σημαίνει το "merhaba". Ασφαλώς και πολύ καλά έκαναν που συνέλαβαν αμέσως τους ενόχους. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο εξάλλου. ... Όμως... όμως... ένα αγκάθι στην καρδιά μας πονάει ακόμη. ... Κάποτε η Ίμβρος και η Τένεδος ήταν σχεδόν ελληνικά νησιά με 80% ελληνικό πληθυσμό. Σήμερα μονάχα κάτι γερόντια απέμειναν εκεί να θυμίζουν το παρελθόν. ... Κι ακούστε εσείς τα βαρεμένα κι ανάξια λόγου κλουβιάβγουλα... ακούστε... σήμερα ακόμη οι σημερινοί κάτοικοι των νήσων αυτών ... μιλάνε για την παλιά εποχή όπου Έλληνες έδιναν ζωή στον τόπο εκείνο. ... Κατάλαβες φουκαριάρικο κλουβιάβγουλο και ταλαίπωρο συριζάβγουλο ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rescue

Μια απίστευτη εμπειρία ζωής έζησαν ο Γιώργος Σαρειδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων Αγίου Νικολάου και ένας ακόμα ερασιτέχνης ψαράς, ο Γιώργος Δουνάκης, το βράδυ της Πέμπτης, όταν έσωσαν τη ζωή μιας κοπέλας, που θαλασσόδερνε επί 12 ώρες!