Κουφοντίνας: Μέσα στα επόμενα 24ωρα το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδειά του

koufontinas_main01

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου δεν παρέστη για να υποστηρίξει την αναίρεσή της – Τι επικαλείται στην αναίρεσή της

Μέσα στα επόμενα 24ώρα αναμένεται το βούλευμα –απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη συνήλθε αργά σήμερα το μεσημέρι σε συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και εξέτασε την αναίρεση της Ξένης Δημητρίου κατά του βουλεύματος των δικαστών του Βόλου.

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ορίσει την ίδια για να υποστηρίξει την αναίρεσή της στο Ποινικό Τμήμα, δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, καθώς την ίδια χρονική στιγμή ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων.

Έτσι, την αναίρεσή της υποστήριξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου. Δηλαδή, ο κ. Παπαγεωργίου διάβασε το κείμενο της κυρίας Δημητρίου για τους λόγους και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε για την άσκηση της αναίρεσής της.

Παράλληλα, στο Ποινικό Τμήμα κατατέθηκε και το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που επικαλείται τα γνωστά επιχειρήματα υγείας, κ.λπ.

Κατόπιν αυτών, όπως έγινε γνωστό, το «δια ταύτα» του Ποινικού Τμήματος επί της αίτησης αναίρεσης της κυρίας Δημητρίου θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου σε περίπτωση που απορρίψει την αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή που δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας.

Στην αναίρεσή της η Ξένη Δημητρίου επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011, όπως και πρόσφατο δημοσίευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, το ποίο αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός στην αναίρεσή της επισημαίνει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει, ότι αφού δέχθηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

Όσο διάστημα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο και πέριξ του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

US Embassy Athens

Dear Mr Koufontinas. We would like to inform you that we would be happy to review your application for political asylum in the US since you claim to be a political prisoner in Greece. Please visit us (you know the address since we have been your target for decades) on your next furlough. Be prepared for air travel to magical Cuba (Resort Guantanamo Bay). Please give us your size for a beautiful orange jump suit. PS don’t worry about hunger strike; we happily force feed our “guests”

γιαννος

καταντια για μια χωρα και την δικαιοσυνη της να ασχολειται τοσες μερες για εναν δολοφονο.

Άντε και με τον Κυριακο

Ούτε στο προαύλιο θα τον αφήνουν

Meister

Πρεπει να φυγουμε για Χουαζιλανδη. Το Κράτος δεν μπορει να εγγυηθεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ο κάθε μαχαιροβγάλτης, βιαστης, πρεζεμπορας θα κανει απεργία πείνας για να βγαίνει έξω.

Κώστας

Κουφοντίνας = δολοφόνος

Αν ελευθερωθει...

Θα συσπειρωσει τη ριζοσπαστικη αριστερα υπερ του κυβερνωντος κομματος.

Ελληναρας συριζας

Έλα μωρέ τώρα και τί έγινε. Ας βγει έξω. Τί έκανε δηλαδή; Σκότωσε 11 δεξιούς και αμερικανούς εκεί πέρα και το κάνανε θέμα!!! Τί αξία μπορεί να έχει η ζωή ενός αμερικάνου σταθμάρχη υης CIA ή ενός δεξιού εκδότη εφημερίδας !!!

Αξαρλιάν

σου λέει κάτι;

ΘΕΜΙΣ

Διάβασα στον τύπο πως το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του Κουφοντίνα για τυπικό λόγο. Η αιτίαση της κ. Εισαγγελέα ΑΠ ότι κακώς, μετά ταύτα, ερεύνησε και την ουσία, με υποχρέωσε να διαβάσω το βούλευμα, διότι πράγματι έτσι είναι. Ε λοιπόν κα Εισαγγελέα πρόκειται για επάλληλη (επικουρική τρόπον τινά) σκέψη: ["...Σε κάθε δε περίπτωση, η αίτηση του εν λόγω καταδίκου περί χορήγησης σε αυτόν τακτικής άδειας είναι απορριπτέα διότι δεν συντρέχουν ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος. Ειδικότερα...." (παραθέτει σκέψεις περί του αμετανοήτου κ.λ.π.)], που δεν άσκησε επιρροή στην απόρριψη. Αν ψάξετε τις αποφάσεις του ΑΠ και των Δικαστηρίων της ουσίας θα βρείτε χιλιάδες τέτοιες "επάλληλες" σκέψεις και απορώ γιατί το αναφέρετε, διότι εδώ η απόρριψη δεν γίνεται αθροιστικά (έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων+μη συνδρομή ουσιαστικών προϋποθέσεων), αλλά μόνο για τυπικό λόγο. Δηλονότι αρκούσε η αιτίασή σας ότι συνέτρεχαν οι τυπικές προϋποθέσεις και το Συμβούλιο έσφαλε που δέχθηκε τα αντίθετα. Ως εκ περισσού φρονώ ότι η αιτιολογία της επαλλήλου σκέψεως του Συμβουλίου είναι σύννομη και πλήρης και, αν αναιρεθεί το βούλευμα, το Συμβούλιο που θα επιληφθεί με νέα σύνθεση θα έχει μια σταθερή και σύμφωνη με το νόμο νομική βάση για ν' αποφανθεί επί της ουσίας πλέον. Τέλος, αν γίνει δεκτός ο λόγος αναιρέσεώς σας, έχω την περιέργεια να δω πως το ΣΤ ποινικό τμήμα με την αιτιολογία του θα αντιπαρέλθει τη σαφή διάταξη του άρθρου 55 παρ. 1 του ΣΚ, που κάνει λόγο για "έκτιση ποινής ισόβιας κάθειρξης" και όχι για πολλές ποινές ισοβίου καθείρξεως, καθώς και την, άψογη από νομική άποψη, αιτιολογία του βουλεύματος περί του τύποις απαραδέκτου της αιτήσεως αποφυλακίσεως.

xMMM

Στη μάνα σου... το είπες;

chris

Δεν παρέστη τελικά η συνήγορος Ξένη Δημητρίου, χμ... Αλέκση άλλαξε την

Κοκός

Εγώ πάντως, θέλω να ελευθερωθεί οριστικά ο Κουφοντίνας. Διακρίνω στο πρόσωπό του ειλικρινή μετάνοια. Ασχέτως αν δεν το δηλώνει αυτό. και να δήλωνε μετάνοια ποιός θα τον πίστευε;;;;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Η Περιφέρεια, δια στόματος Γιώργου Πατούλη, έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία