Ο Γιάννης Μπουτάρης νέο μέλος στο ΔΣ του SolidarityNow

Ο Γιάννης Μπουτάρης νέο μέλος στο ΔΣ του SolidarityNow

Το SolidarityNow ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με στόχο να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση

boutaris_arthro
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το SolidarityNow εξέλεξαν ομόφωνα τον Γιάννη Μπουτάρη ως νέο μέλος στο ΔΣ της οργάνωσης, τιμώντας τη μεγάλη συμβολή του στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση καλωσορίζουμε στο SolidarityNow το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έναν πραγματικό στυλοβάτη της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε ο Πρόεδρος του SolidarityNow Στέλιος Ζαββός. Ο Γιάννης Μπουτάρης ισχυροποίησε τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της πόλης του και συνετέλεσε ώστε η Θεσσαλονίκη, στα χρόνια της δημαρχίας του, να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα προς την πολύ-πολιτισμική της κληρονομιά, με τρόπο που να αγκαλιάσουν και πάλι οι πολίτες της τις πολυεθνικές τους ρίζες. Και όπως λέει ο ίδιος ο δήμαρχος «ανοίξαμε τη Θεσσαλονίκη στον κόσμο. Φυτέψαμε το σπόρο της εξωστρέφειας». Και σίγουρα ο Γ. Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος που τολμά να συγκρούεται για τις ιδέες του, επισήμανε ο κ. Στ. Ζαββός.

Το πρωτοποριακό του έργο, τόσο οι δράσεις του στον ανθρωπιστικό τομέα, κυρίως με την προσφυγική κρίση, όσο και οι δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνουν όλα τα μέλη του SolidarityNow υπερήφανους που ο Γιάννης Μπουτάρης θα συμβάλλει στην οργάνωσή μας με την εμπειρία του και τις καινοτόμες κοινωνικές προτάσεις του στο έργο και το όραμα για μια ανοιχτή κοινωνία.

Σχετικά με τον καινούριο του ρόλο, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Γνώρισα την εξαιρετική δράση του SolidarityNow προτού ακόμα εκλεγώ δήμαρχος. Στη διάρκεια της θητείας μου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με την οργάνωση, με την οποία οργανώσαμε παρεμβάσεις προς όφελος του δήμου και των πολιτών. Είναι τιμή για μένα να συμμετάσχω στο διοικητικό συμβούλιο, θέση από την οποία θα συνεχίσω να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και μετά τη λήξη της θητείας μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης».

Το SolidarityNow ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με στόχο να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Από το 2013 μέχρι σήμερα η οργάνωση πέτυχε να στηρίξει και να βοηθήσει μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματά της, περισσότερους από 300.000 ευάλωτους συνανθρώπους μας. Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι -Έλληνες, πρόσφυγες, μετανάστες- ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες τα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η οργάνωση προσέφερε στέγη και υποστήριξη σε περισσότερους από 7.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Διοργάνωσε 5.900 εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ 2.000 μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. Στους στρατηγικούς συνεργάτες του οργανισμού περιλαμβάνονται: OSF, UNHCR, UNICEF, EEA Grants κ.ά.

Τα μέλη που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του SolidarityNow, εκτός από τον Γ. Μπουτάρη, είναι τα εξής: Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος, Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου- Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Βιδάλης Αντιπρόεδρος, επιχειρηματίας, Αρίστος Δοξιάδης, εταίρος, Venture Capital Investor, Τζένιφερ Καβουνίδη, Ερευνήτρια – Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Επισκέπτρια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Καλυψώ Νομικού, Πρόεδρος της A. M. Nomikos Transworld Maritime Agencies S.A., Χρήστος Ροζάκης, Καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου – Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τριανταφυλλίδου Άννα, Καθηγήτρια – Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, Φλωρεντία, Ιταλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης