Η νέα διοίκηση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μετά την παραίτηση Σταυρόπουλου

Η νέα διοίκηση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μετά την παραίτηση Σταυρόπουλου

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών, Μαρία Γαβουνέλη αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου

maria_gavouneli
Μετά την πρόσφατη παραίτηση του Γιώργου Σταυρόπουλου από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), πρόεδρος εξελέγη χθες η αναπληρώτρια καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Γαβουνέλη.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΕΔΑ εξελέγη νέα πρόεδρος την τριετία 2019-2022 η Μαρία Γαβουνέλη, που έχει οριστεί ως μέλος της ΕΕΔΑ από το σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, κατείχε τη θέση της Α΄ αντιπροέδρου της ΕΕΔΑ την περίοδο 2017- 2019, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συμμαχίας Εθνικών Θεσμών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (GANHRI) και του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Θεσμών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ENNHRI).

Παράλληλα, Α΄ αντιπροέδρου της ΕΕΔΑ εξελέγη ο δικηγόρος Γιάννης Ιωαννίδης, που έχει οριστεί ως μέλος της ΕΕΔΑ από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Β΄ αντιπροέδρος επανεξελέγη η δικηγόρος Έλλη Βαρχαλαμά, που έχει οριστεί ως μέλος της ΕΕΔΑ από τη ΓΣΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης