Σκηνές Ειδομένης στα Διαβατά: Πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στον υπαίθριο καταυλισμό - Τους εμποδίζουν αστυνομικοί

Σκηνές Ειδομένης στα Διαβατά: Πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στον υπαίθριο καταυλισμό - Τους εμποδίζουν αστυνομικοί

Τεταμένο το κλίμα στα Διαβατά - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο - Με κάθε μέσο φτάνουν πρόσφυγες και μετανάστες από όλη τη χώρα

dioabata-ne1
Τεταμένο είναι από το πρωί το κλίμα στα Διαβατά με πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου».

Παρά τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί, οι πρόσφυγες που συρρέουν στο σημείο με την ελπίδα ότι θα υλοποιηθεί η φήμη που κυκλοφόρησε μέσω Facebook ότι θα περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αν φτάσουν μαζικά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα.

Grtimes.gr - Πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στα Διαβατά


Όσοι επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το δρόμο συναντούν τον αστυνομικό φραγμό με τις αντεγκλήσεις να είναι συχνές.

Στα Διαβατά οι πρόσφυγες


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βλέπουν πρόσφυγες σε όλη την πόλη, ειδικά με αποσκευές, τους σταματούν, τους ελέγχουν και τους ζητούν να μην μεταβούν στα Διαβατά. Κάποιοι οι οποίοι ήρθαν με ΚΤΕΛ ή με τρένα υποχρεώνονται να επιστρέψουν πίσω στις δομές τους.

Παράλληλα σύμφωνα με το thessnews.gr αστυνομικοί βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη για να αποτρέψουν κόσμο να κατασκηνώσει εκεί ενώ δυνάμεις φέρεται να έχουν σταλεί και στις δομές Ασπροβάλτας, Νέας Απολλωνίας και Λαγκαδικίων προκείμενοι οι αρχές να έχουν εικόνα και από τα εν λόγω camp.

Κλείσιμο
Την Πέμπτη έξω από τη δομή στα Διαβατά σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να μετακινηθούν προς στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης