Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Η κυβέρνηση εφαρμόζει την «πολιτική της κορδέλας» στις φυλακές

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Η κυβέρνηση εφαρμόζει την «πολιτική της κορδέλας» στις φυλακές

Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για ελλιπή πληροφόρηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου

korydallos_kalogiroy
Για πολλοστή φορά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος επισημαίνει την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας, ενώ κάνει λόγο για «πολιτική της κορδέλας» εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα των φυλακών.

Όμως, οι φωνές αγωνίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων όχι μόνο είναι φωνές βοώντος εν τη ερήμω, αλλά επιφέρουν μάλιστα το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, λες και δεν ζει στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει τα του οίκου του, πριν από λίγες μέρες παρείχε πλήρη στήριξη στους εποπτεύοντες πολιτικά και όχι μόνο τις φυλακές και ειδικά αυτές του Κορυδαλλού, που είχε σημειωθεί ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο με ένα θάνατο και πολλούς τραυματίες.

Οι φωνές ακουγόντουσαν στη Λ. Μεσογείων

Εύλογα είναι τα ερωτήματα, έλεγαν δικηγόροι στο protothema.gr, για στάση και την ανοχή του Μιχάλη Καλογήρου στο θέμα των φυλακών, κάτι που δείχνει πολλά, όπως είναι αδυναμία ελέγχου των τεκταινομένων τόσο ο εντός όσο και εκτός του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι ίδιοι δικηγόροι, την επόμενη του τελευταίου θανατηφόρου συμβάντος στις φυλακές Κορυδαλλού, στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι φωνές ακουγόντουσαν στην Λ. Μεσογείων και το κλίμα που επικρατούσε μέσα στο τελευταίο όροφο του υπουργείου ήταν πολύ βαρύ και έκρυθμο.

Παρ΄ όλα αυτά, συνέχιζαν οι δικηγόροι, μετά από λίγες ώρες ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δήλωση με την οποία έθεσε κάτω από τα φτερά του τους πολιτικούς υφιστάμενους του, διατρανώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς αυτούς, κάτι που λέει πολλά, προσέθεταν.

Δεν παρέλειπαν, οι δικηγόροι, να εμμένουν στην άποψή τους, ότι υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση των καταστάσεων και των διαδραματιζόμενων στους χώρους των φυλακών.

Η «πολιτική της κορδέλας»

Πέρα από αυτά. Η Ομοσπονδία σε σημερινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «πολιτική της κορδέλας», για συνδικαλιστική δίωξη του Αντώνη Αραβαντινού και για συκοφαντίες και ψέματα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού με την αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ακόμα κρατουμένου και των τραυματισμό πολλών άλλων αντικατοπτρίζει πλήρως την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Ελληνικές φυλακές» και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Αυτοκτονίες, θάνατοι, βία κ.ά. Και αυτά είναι απόρροια της ασκούμενης «πολιτικής της κορδέλας» στις φυλακές, για την οποία οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία μας και η Ομοσπονδία μας επανειλημμένως και εξαιρετικά έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως αρχικά χαρακτηριστήκαμε ως παράκεντρα, ενώ αργότερα «υποβιβαστήκαμε» σε μικρή ομάδα υπαλλήλων, ως απειλή για το κράτος δικαίου και εσχάτως ως υβριστές, ψεύτες και συκοφάντες, ενώ ταυτόχρονα λοιδορηθήκαμε και αυτά που αναδείξαμε αντιμετωπίστηκαν ως fakenews».

Κλείσιμο
Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «όλα όσα έχουμε αναδείξει και καταγγείλει, όπως και οι καίριες παρεμβάσεις του υπευθύνου δημοσίου σχέσεων του ΔΣ της ΟΣΥΕ, επί σειρά ετών πρόεδρο και άνθρωπο που μέσα από τους αγώνες του και χωρίς να το επιδιώξει έγινε σύμβολο για τον χώρο μας Αντώνη Αραβαντινό αποτελούν την πικρή και γυμνή αλήθεια, η οποία είναι και ομόφωνα θέση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας».

Για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας είναι μια μικρή και χωρίς απήχηση ομάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «τους παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις και στα δελτία Τύπου όλων σχεδόν των πρωτοβαθμίων σωματείων, με τα οποία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον Αντώνη Αραβαντινό, συμφωνούν με την δράση της Ομοσπονδίας μας και διαμαρτύρονται για τις ανακοινώσεις του κ. υπουργού Δικαιοσύνης».

Εάν ο αντίλογος όλων αυτών είναι η απαγόρευση της αλήθειας, η φίμωση της ελεύθερης γνώμης και οι συνδικαλιστικές διώξεις, τότε τους διαβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια. Τους επιστρέφουμε τις συκοφαντίες και τα ψέματα και τους παραπέμπουμε στην δημόσια κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης