Χωρίς τέλος ο σάλος για τον νέο Ποινικό Κώδικα: Τα κρυφά «μαργαριτάρια»

dikastirio-aitho

Σε πλημμέλημα μετατρέπονται αδικήματα όπως οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ή η δωροδοκία πολιτικών προσώπων - Καταργούνται διατάξεις για την καθύβριση των Θείων και την περιύβριση νεκρού

Μέρα με τη μέρα ανακαλύπτονται και νέες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που προωθεί η Κυβέρνηση στην Βουλή, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, που δεν ανακοινώθηκαν κατά την παρουσίαση του, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις των κομμάτων, των φορέων και των ποινικολόγων, τόσο κατά του νέου Ποινικού Κώδικα, όσο και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που είναι ήδη σε διαβούλευση.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε ένα μικρό βήμα και έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου μερικά από τα άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, τόσο των κομμάτων –ακόμη και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ- όσο και συλλογικών φορέων, ποινικολόγων, κ.λπ.

Έτσι, οι ποινικολόγοι ανακαλύπτουν συνεχώς άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία καταργούνται παντελώς, και αφορούν την κατάρτιση ένοπλης ομάδας, τη βλασφημία του Θεού, της Εκκλησίας και της θρησκείας, τη περιύβριση νεκρών, την απάτη για την αποφυγή της στράτευσης, τη διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων, κ.λπ.

Παράλληλα, αδικήματα για τα οποία μέχρι τώρα προβλεπόταν η επιβολή της κάθειρξης, δηλαδή ήταν χαρακτηρισμένα κακουργήματα, με το νέο Ποινικό Κώδικα μετατρέπονται σε πλημμελήματα και φυσικά θα επιβάλλονται πολύ μικρότερες ποινές.

Από πλευράς αντιδράσεων για τους νέους Κώδικες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες «έχουν ονοματεπώνυμο και ευνοούν σκανδαλωδώς τη Χρυσή Αυγή στην εν εξελίξει δίκη τη» και προσέθεσε: «Φροντίζουν να πέσουν στα μαλακά οι υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Μάτι και τη Μάνδρα, ενώ αποθρασύνουν τους κουκουλοφόρους να πετούν ατιμώρητοι μολότοφ». Κλείνοντας ο Γιάννης Μαστρογεωργίου κατέληξε, ότι «οι ιδεοληψίες και οι μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσουν. Ας το συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση αποσύροντας μόνη της τις προκλητικές προτάσεις της».

Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι «δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα "χάδι" για τους εγκληματίες» και προσέθεσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ότι οι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντι στον νέο Ποινικό Κώδικα» και προσθέτει: «αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

«Μαχαιρώματα» Κυρίτση-Φίλη


Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ» και προσέθεσε:

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο».

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης απάντησε καυστικά στον συνάδελφό του Γιώργο Κυρίτση, υπενθυμίζοντας του: «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open και την Έλλη Στάη, προσέθεσε ότι υπήρξε τιμωρία μόνο για τους υπευθύνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο, στο οποίο βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Παράλληλα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισήμανε ότι «η δραστική μείωση στο μισό του πλαισίου ποινής, από 10 έως 20 χρόνια σε 5 έως 10, που προτείνεται για το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται και δικάζονται επί 4 έτη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η υπόλοιπη ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης εκπλήσσει κάθε καλόπιστο δημοκράτη».

Προηγουμένως, η ΝΔ, το ΚΚΕ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταδικάσει την ίδια διάταξη που φωτογραφίζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής έτσι ώστε να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση, καθώς και το αδίκημα της χρήσης και κατοχής εκρηκτικών υλών (όπως είναι μολότοφ) τα οποία από κακουργήματα, μετατρέπεται σε πλημμελήματα.

Τροποποιήσεις και καταργήσεις στον Ποινικό Κώδικα

Να σημειωθεί ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει 463 άρθρα, ενώ ο ισχύον έχει 474 και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχει 585 άρθρα, ενώ ο ισχύον έχει 603 άρθρα.

Όσο κυλάει ο χρόνος όλο και νέα «διαμάντια» ανακαλύπτονται στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Έτσι, με το νέο Ποινικό Κώδικα καταργείται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (καταργούνται τα άρθρα 59-64 του ΠΚ). Σήμερα σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης επιβάλλεται και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 έως 5 χρόνια και σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης συνεπάγεται αυτοδικαίως και πάλι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα δεν προβλέπεται ως παρεπόμενη ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Στις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, τα αδικήματα τα οποία μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα και έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση είναι:

- το αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή αυτό της κατασκευής και χρήσης μολότοφ που χρησιμοποιούν οι μπαχαλάκιδες στην Αθήνα, το οποίο μετατρέπεται από κακούργημα που είναι τώρα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα 3 έτη και σε περίπτωση μάλιστα που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη πριν ξεκινήσει (άρθρο 272),

-οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (άρθρο 135),

-η νόθευση αποδεικτικών (άρθρο 139),

-το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας μετατρέπεται σε πλημμέλημα (άρθρο 370Α) ,

-η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143),

-η δωροδοκία πολιτικών προσώπων (άρθρο 159Α),

-η τρομοκρατική οργάνωση ( άρθρο 187Α) και

-ο εμπρησμός (άρθρο 264) και η πλημμύρα (άρθρο 268).

Κατάργηση ουσιαστικών-βασικών άρθρων

Παράλληλα, καταργούνται ουσιαστικά άρθρα του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα, τα οποία μάλιστα σχετίζονται με τη βλασφημία θρησκειών, την περιύβριση των νεκρών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, καταργείται μια σειρά άρθρων του ισχύοντα Ποινικού Κώδικα τα οποία συνθέτουν το ιδεολογικό και πολιτικό στάτους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν, εκτός από την άρση του πολιτικού ασύλου:

-πρόκληση σε δημόσιες βιαιοπραγίες (άρθρο 192),

-κατάρτιση ένοπλης ομάδας (άρθρο195),

-διατάραξη συνεδριάσεων Συλλόγων (άρθρο 197),

- κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό και θρησκεία (άρθρα 198-199),

- περιύβριση νεκρών ή μέλη του ή την τέφρα του (άρθρο 201) και

-εγκλήματα που ανάγονται στην στρατιωτική υπηρεσία, στην υποχρέωση στράτευσης και παράνομη αποδημία προς αποφυγή της στράτευσης (άρθρα 202 - 206).

Ένα βήμα πίσω ο Μιχάλης Καλογήρου

Μετά το ντόμινο των αντιδράσεων για το νέο Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου έκανε μεν ένα βήμα πίσω για τις μερικές από τις βασικές διατάξεις του, που προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, του ΚΚΕ, της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κ.λπ., λέγοντας ουσιαστικά ότι θα επανεξεταστούν από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Παράλληλα, όμως σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Καλογήρου με περίσσια προκλητικότητα αναφέρει ότι οι προσπάθειες να συσχετιστεί η επιστημονική και τεκμηριωμένη εργασία των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που συνέταξαν τους δύο Κώδικες (Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) «με ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας και αντιπαράθεσης είναι αυτονοήτως θλιβερές».

Λίγες γραμμές μετά, στην ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά το τηλεγράφημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα επανέλθει στο θέμα του νέου Ποινικού Κώδικα, έκανε ένα μικρό βήμα πίσω, αναφέροντας, ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη έχει καταγράψει τα πρώτα ζητήματα που αναδείχθηκαν από τη διαβούλευση και ετοιμάζει την πρότασή του προς τις ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, η οποία αυτονόητα κινείται στην κατεύθυνση πάγιων πολιτικών που το ίδιο έχει αναπτύξει ήδη από το 2015 και μετά».

Εντελώς τυχαία, στις προτάσεις προς τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, «η αντιμετώπιση του ζητήματος της αύξησης του απειλούμενου πλαισίου ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το ζήτημα της ευρύτερης οριοθέτησης της έννοιας της απειλής στο έγκλημα του βιασμού σε σχέση με την προτεινόμενη από τις επιτροπές, η ανάγκη επανεξέτασης του καθορισμού ορισμένων εγκλημάτων ως πλημμελημάτων και η εισαγωγή στο σχέδιο κρίσιμων αντιρατσιστικών διατάξεων που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει η Κυβέρνηση».

Δεν παραλείπει μάλιστα ο Μιχάλης Καλογήρου, σε μια προσπάθεια να βγει «άβρεκτος», να «φορτώνει», εμμέσως πλην σαφώς, τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που προκάλεσαν τις αντιδράσεις, στα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, λησμονώντας ότι τα μέλη των επιτροπών αυτών διορίζονται κατ΄ επιλογή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια ανάλυσης της γνωστής διαδικασίας που τηρείται εδώ και δεκαετίες από το στάδιο λειτουργίας των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών έως το στάδιο ψήφισης των Κωδίκων από τη Βουλή, αναφέρει ότι «τα σχέδια νέου Ποινικού Κώδικα και νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση συνιστούν τις προτάσεις των ειδικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, που συγκροτήθηκαν δυνάμει του άρθρου 76 παρ. 6 του Συντάγματος, προς το υπουργείο Δικαιοσύνης» και συνεχίζει:

«Η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτή της «διαδικασίας των κωδίκων» και αποσκοπεί στο να εξασφαλιστεί η συνοχή και η συστηματικότητα των προβλέψεών τους. Στην περίπτωση αυτή το σχέδιο κάθε νομοθετήματος ψηφίζεται στο σύνολό του, όπως διαμορφώνεται από τις εργασίες των ειδικών επιτροπών, στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι εκπρόσωποι του νομικού κόσμου (δικαστές, καθηγητές νομικής, δικηγόροι). Στη διαδικασία της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει τα σχέδια των επιτροπών λειτουργούν ως βάση συζήτησης, αλλά όχι ως τελικά κείμενα προς ψήφιση από το υπουργείο, αφού αμέσως μετά τη διαβούλευση, οι επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου για να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η διαβούλευση είναι μια ουσιαστική διαδικασία συζήτησης για τις τυχόν αναγκαίες αλλαγές επί των σχεδίων, η οποία τηρείται και αφορά ακόμη και τις προτάσεις του ίδιου του υπουργείου προς τις ειδικές επιτροπές».

ΣΧΟΛΙΑ (70)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Κανείς

δεν μπορεί να τα καταργήσει, διότι δεν υπάρχουν

Αμ πώς!

νομοθετούν για το μέλλον τους οι συριζαίοι! Ειδατε που τους κράζατε οτι δεν κοιτάνε το μέλλον? Ετσι δεν θα πανε φυλάκα για τη χούντα όταν γίνουν τα δικαστήρια.

ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ...

...ειναι οσοι νομιζουν πως την αλλαγη στο αρθρο περι "συστασεως εγκληματικης οργανωσης" την κανουν για να ευνοησουν τους ...κασιδιαραιους, ενω οι παντες γνωριζουν οτι την κανουν για να προστατευσουν τα δικα τους τομαρια! Ηδη ο Μπαρουφας εχει περιγραψει λεπτομερως -με ονοματα και διευθυνσεις- την συσταση Εγκληματικης Οργανωσης με επικεφαλης τον Τσαρλατανο απο το 2014 για τον σχεδιασμο και υλοποιηση ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ για την εξοδο της χωρας απο την ευρωζωνη... Η kolotumpa τον Ιουλιο του 2015 απλα ακυρωσε το πραξικοπημα, που εκδηλωθηκε την επομενη της εκλογικης επικρατησης της συμμοριας τον Ιανουαριο του 2015.

Τγα

Ποινικός Κώδικας = Π.Κ. = Προστάτης Κακοποιών

η υπηρεσία στον εχθρό!!!

-η υπηρεσία στον εχθρό (άρθρο 143), Δηλ ο τσιπ ετοιμάζει και άλλα μετά την Μακεδονία έχοντας απόλυτη γνώση τι έκανε, κάνει και θα κάνει;

Ιδιώνυμο με αναδρομική ισχύ ο χρυσαυγιτισμός

Μην ξεχνάμε ότι "σχεδόν μισό εκατομμύριο" διεστραμμένοι φασίστες κυκλοφορούν ανάμεσά μας και με την διάλυση του ονείρου τους με το τέλος της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης,θα ριχτούν στο κάθε λογής έγκλημα.

ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΠΟΤΑΜΙΠΑΣΟΚΝΔΠΡΟΒΑΤΟΣ

οχι δεν ξεχναμε

93% ... έτσι βεντούζα, βεντούζα

@12:14: Ποιος ξεχνάει!!;;;

Στέφανος

Αυτές οί αλλαγές δέν έχουν σέ τίποτε νά κάνουν γιά "νά πέσουν στά μαλακά" οί τής Χρυσής Αυγής, αλλά γιά νά μήν στηθούν στό απόσπασμα οί Συριζαίοι, Πασοκτζήδες, Ποταμίσιοι καί κομμουνιστοσυμμορίτες γιά εσχάτη προδοσία !

Κυνικός

Καταλάβατε τώρα γιατί τους έστελναν στη Μακρόνησο;

ναι...

Δυστυχώς το μάθαμε από πρώτο χέρι.. Τα έλεγαν οι παλιοί αλλά έπρεπε να το ζήσουμε και εμείς...

Γιάννης Προ

Η ΝΔ έχει ψηφίσει όλα τα αντεθνικά νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το γραμμάτιο ξεπληρώνεται σήμερα με τις τροποποιήσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον Νόμο 1608/1950, που αποτελεί εδώ και 70 χρόνια τον μεγαλύτερο φόβο όσων κλέβουν δημόσιο χρήμα. Με τις τροποποιήσεις Καλογήρου τα ισόβια καταργούνται και οι ποινές δεν επιτρέπεται πλέον να ξεπερνούν τα 15 έτη! Οι εμπλεκόμενοι σε οικονομικά σκάνδαλα Νεοδημοκράτες ήδη πανηγυρίζουν. Προ ολίγων ημερών η Εισαγγελία Διαφθοράς ζήτησε την δίωξη του Νεοδημοκράτη βουλευτή Σαλμά για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατ’ εξακολούθηση µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόµου περί Καταχραστών του ∆ηµοσίου. Η ίδια διάταξη αφορά και όλους τους Βουλευτές της ΝΔ, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο Novartis. Οι συνεταίροι στην καταστροφή της Ελλάδος, Τσίπρας και Μητσοτάκης, ψήφισαν χέρι-χέρι το 3ο μνημόνιο, το ισλαμικό τέμενος, το σύμφωνο συμβίωσης, το άσυλο στους λαθρoμεταvάστες και φυσικά έχουν δεσμευτεί από κοινού για την τήρηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δώρο στην ΝΔ την κατάργηση του Νόμου που τιμωρεί αυστηρά τους καταχραστές του Δημοσίου. Σε ότι αφορά την δίκη της ΧΑ, αυτή στήθηκε με παράνομες τηλεφωνικές εντολές του Σαμαρά σε δικαστικούς και περιέλαβε πάνω από 100 άσχετες δικογραφίες με στόχο να κρατηθεί σε πολυετή δικαστική ομηρία το Εθνικιστικό Κίνημα. Στο τέλος της διαδικασίας αυτής η αλήθεια θα λάμψει και η ΧA θα δικαιωθεί. Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη ζητήσει από τη Βουλή τη δίωξη Σαμαρά για τις παράνομες εντολές στον εισαγγελέα Ντογιάκο, δηλαδή για το αδίκημα της προτροπής σε τέλεση εγκλήματος. Ο Τσίπρας όμως, κρατά τον φάκελο Σαμαρά καλά κλειδωμένο στο συρτάρι του, ευνοώντας για μία ακόμη φορά τα δεκανίκια του στην καταστροφή της Ελλάδος, δηλαδή τους ψευτοδεξιούς ΝΔουλους. Η άθλια προπαγάνδα κατά της ΧΑ καταρρέει για έναν ακόμη λόγο. Το προσχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής προέβλεπε εναρμόνιση με την σύμβαση του Παλέρμο και μετατροπή του αδικήματος του άρθρου 187 σε πλημμέλημα, αν δεν υπάρχει οικovoμικό όφελος. Το ίδιο ακριβώς προσχέδιο είχε εγκρίνει η αρμόδια επιτροπή και επί Σαμαρά το 2014. Στην περίπτωση αυτή απαλλάσσονται άμεσα όλοι οι Βουλευτές της ΧΑ από τις κατηγορίες. Με προσωπική παρέμβαση Καλoγήρου όμως η εν λόγω διάταξη καταργήθηκε με στόχο να συνεχιστεί η παράνομη και άδικη δίωξη της ΧΑ. Την ίδια ώρα οι μιζαδόρoι της ΝΔ πέφτουν στα μαλακά και αντί για ισόβια αvτιμετωπίζουν πoινές μέχρι 15 έτη.

χέρι χέρι

ΧΑ με συριζαίους, όπως και γίνεται τόσα χρόνια. Τραγικό

ΟΥΣΤ!!

Τραγικός εισαι και fen ass E!!

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ

NAI, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΜΕ! ΘΑ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ioannis

Ποιοι θα  στελεχώσουν τις  υπόλοιπες θέσεις  - Μητσοτάκης: Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας για την ανεξαρτησία της Επιτροπής - Κυβερνητικές πηγές: Τα βιογραφικά διαψεύδουν όσους έσπευσαν να αποδώσουν προθέσεις χειραγώγησης

60
mitsotakis243

Περαιτέρω μείωση του συντελεστή στο 20% από τα εισοδήματα του 2020 - Τη ρύθμιση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα  - Προσκλητήριο για επενδύσεις σήμερα στο Παρίσι - Το απόγευμα το τετ α τετ με τον Μακρόν

73
4854510

Όπλο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού και η απόφαση του ΚΑΣ που ανοίγει το δρόμο για να ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση - Ανάπτυξη και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν

13
mendwni

Η Λίνα Μενδώνη έκανε εθιμοτυπική επίσκεψη στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ με τη νέα σύνθεση - «Χωρίς τον επιστημονικό λόγο και την επιστήμη, η πολιτική αντιμετωπίζει δυσκολίες»