Ηράκλειο: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Ηράκλειο: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Δύο επιτήδειοι παρίσταναν τους... αστυνομικούς που δήθεν μπορούσαν να διευθετήσουν υποθέσεις ή τους παράγοντες της Εκκλησίας που έκαναν έρανο 

astynomia-gynaika-ena
Τουλάχιστον επτά ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου είχαν εξαπατήσει δυο επιτήδειοι οι οποίοι παρίσταναν τους... αστυνομικούς που δήθεν μπορούσαν να διευθετήσουν υποθέσεις τους ή τους παράγοντες της Εκκλησίας που έκαναν έρανο για να βοηθήσουν οικονομικά ασθενείς!

Εκτός από τα επτά βεβαιωμένα θύματα που τους είχαν δώσει συνολικά 3.600 ευρώ από τις 9 Φεβρουαρίου ως την περασμένη Τρίτη, οι δυο Έλληνες -ένας 42χρονος και ένας 53χρονος- που συχνά προφασίζονταν ότι οι ίδιοι είχαν άρρωστο παιδί και χρειάζονταν χρήματα, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους πέντε ηλικιωμένους που όμως δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα.

Η δράση τους εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Μινώα Πεδιάδος και συνελήφθησαν την Τρίτη, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν. Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου άσκησε δίωξη για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης