Κωδωνοφόροι ξεσηκώνουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κωδωνοφόροι ξεσηκώνουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε από το πρωί στην πλατεία του Λευκού Πύργου, η μουσική και οι χοροί έκλεψαν την παράσταση, με τους κωδωνοφόρους να ξεσηκώνουν την πόλη με τα κουδούνια τους

kod-6
Τη Θεσσαλονίκη ξεσήκωσαν σήμερα με τους εκκωφαντικούς ήχους των κουδουνιών τους εκατοντάδες κωδωνοφόροι που βρέθηκαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα.

Για μια ακόμα χρόνια, η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «οι δρόμοι του κουδουνιού», τη μοναδική γιορτή μεταμφιεσμένων που ξεδιπλώνει μια σειρά εθίμων, τελετουργιών και ιεροπραξιών μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο.
kod-2
kod-4
kod-5
kod-6
koud

Στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε από το πρωί στην πλατεία του Λευκού Πύργου, η μουσική και οι χοροί έκλεψαν την παράσταση, με τους κωδωνοφόρους να ξεσηκώνουν την πόλη με τα κουδούνια τους.

Ξεχωριστή στιγμή των εκδηλώσεων αποτέλεσε φυσικά η καθιερωμένη πομπή των κωδωνοφόρων κατά μήκος της παλιάς παραλίας στη Θεσσαλονίκη με κατάληξη το λιμάνι της πόλης.

Κλείσιμο
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: www.thestival.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης