Δολοφονία Σταματιάδη: Οι φωτογραφίες του αγριογούρουνου που οδήγησαν στους φονιάδες

Δολοφονία Σταματιάδη: Οι φωτογραφίες του αγριογούρουνου που οδήγησαν στους φονιάδες

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ένας από τους δράστες της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος   - Πώς στήθηκε η επιχείρηση «sus scrofa»

agriogourouno_art_new_2
Ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη οι φονιάδες του άφηναν το ίχνος που θα οδηγούσε στον εντοπισμό τους και τη σύλληψη ήδη του ενός εκ των τεσσάρων.

Στις 2 Μαρτίου πέρσι, με την έπαρση των κυνηγών που έχουν πετύχει ένα εντυπωσιακό θήραμα, ο συλληφθείς στις Βρυξέλλες δολοφόνος (φωτογραφία), ανέβασε στο facebook φωτογραφίες από το αγριογούρουνο που είχε σκοτώσει στην Αρκαδία, μαζί με άλλους. Είχαν πάει στην περιοχή με ένα κλεμμένο τζιπ και σκότωσαν το αγριογούρουνο με το ίδιο εννιάρι πιστόλι, το οποίο ένα μήνα μετά θα χρησιμοποιούσαν για να κόψουν το νήμα της ζωής του Αλέξανδρου Σταματιάδη, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Οι Αλβανοί δολοφόνοι είχαν εγκαταλείψει το κλεμμένο τζιπ, χωρίς όμως, να προσέξουν ότι δύο από τους κάλυκες από τις σφαίρες που είχαν ρίξει στο αγριογούρουνο, είχαν πέσει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Όταν εντοπίσθηκε το κλεμμένο όχημα, είχε πλέον δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Οι δύο υποθέσεις δεν μπορούσαν βεβαίως να συνδεθούν. Όμως, αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν ο εντοπισμός των δύο καλύκων, αλλά και ιχνών αίματος στο αυτοκίνητο. Οι κάλυκες ταυτίσθηκαν με το εννιάρι που πυοροβολήθηκε ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Το αίμα, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ανθρώπινο, αλλά μετά από εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από αγριογούρουνο. Εχοντας στοιχεία ότι οι δολοφόνοι του Σταματιάδη είχαν ποινικό παρελθόν, οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν στοιχεία παντού. Εντόπισαν τελικά στο facebook τις φωτογραφίες με το θήραμα - τρόπαιο. Η επιχείρηση είχε πάρει το όνομα sus scrofa (η επιστημονική ονομασία του αγριογούρουνου) και άρχιζε η «παρέλαση» υπόπτων στην ασφάλεια. Εξετάστηκαν πάνω από εκατό άτομα μέχρι να ταυτοποιηθούν οι δολοφόνοι.

agriogourouno_in2
agriogourouno_in3
agriogourouno_in
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης