Κατασχέθηκαν 35 ζώα συντροφιάς στην Πάτρα

Κατασχέθηκαν 35 ζώα συντροφιάς στην Πάτρα

Τα ζώα βρέθηκαν κλεισμένα μέσα σε δυο μίνι βαν τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία

dog-cage
Στην κατάσχεση 35 ζώων συντροφιάς που βρέθηκαν κλεισμένα μέσα σε δυο μίνι βαν τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, προχώρησαν οι αρχές της Πάτρας με εντολή του εισαγγελέα καθώς δεν υπήρχαν συνοδευτικά έγγραφα!

Η έρευνα ξεκίνησε από το λιμεναρχείο Πατρών μετά από μια ανώνυμη καταγγελία για ένα ζώο συντροφιάς το οποίο χάθηκε και ενδεχομένως βρισκόταν σε ένα από τα μίνι βαν, που εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Πάτρας.

Οι 35 σκύλοι και γάτες, που σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκεντρωθεί από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και προορίζονταν για τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, δεν είχαν τα απαραίτητα έγραφα που να πιστοποιούν την προέλευσή τους. 

Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών διέταξε να κατασχεθούν ώσπου να διασταυρωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν είναι καταχωρημένα τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους. Κι αυτό γιατί, όπως έχουν καταγγείλει φιλοζωικά σωματεία, κάθε χρόνο φυγαδεύονται στο εξωτερικό χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες με προορισμό χώρες της Ευρώπης, χωρίς να προηγηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την υιοθεσία τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης