Κύπρος: Η γενιά των 1.000 ευρώ

cyprus_in

Πώς έχει διαμορφωθεί ο μέσος όρος των μηνιαίων απολαβών στο Νησί της Αφροδίτης

Οι Ελληνοκύπριοι από 21 μέχρι 30 ετών αποτελούν τη γενιά των 750 με 1.000 ευρώ. Αυτό δείχνει η τελευταία μελέτη της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κύπρου για την αξιολόγηση των επιδράσεων του Σχεδίου Στελέχωσης Επιχειρήσεων από απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι νέοι εντάχθηκαν στο σχέδιο είχαν αμοιβές μεταξύ 750 και 1.250 ευρώ με μέσο όρο τα 1.086 ευρώ.

Ειδικότερα, με βάση τη μελέτη πάνω από 8 στους 10 συμμετέχοντες, που απασχολούνταν στο σχέδιο είχαν ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 751- 1.000 ευρώ(48,2%) και 1.001- 1.250 ευρώ (34,1%).

Κατά μέσο όρο οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των απασχολούμενων, που πήραν μέρος στην έρευνα, είναι 1.086 ευρώ, ενώ μικρή είναι η διαφορά στις μηνιαίες αποδοχές μεταξύ ανδρών (1.128 ευρώ) και γυναικών (1.054 ευρώ). Σημειώνεται ότι το σχέδιο καθορίζει ελάχιστο μηνιαίο μισθό 950 ευρώ κατά τη διάρκεια των 6 μηνών συμμετοχής και των 2 μηνών υποχρεωτικής εργοδότησης.

Πάνω από 6 στους 10 συμμετέχοντες είναι κάτοχοι πτυχίου (62,4%). Ακολουθούν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού με σημαντικό ποσοστό (37,2%). Το ποσοστό των συμμετεχόντων με διδακτορικό είναι πολύ περιορισμένο (0,4%).

Όσο αφορά την ικανοποίηση του σχεδίου όπως είναι φυσικό ο μικρότερος βαθμός ικανοποίησης εκφράστηκε για το ύψος του μισθού.

Η πλειοψηφία των αποφοίτων εργοδοτήθηκαν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με απασχόληση 1-9 άτομα (50,2%). Ακολουθεί το ποσοστό αυτών που εργοδοτήθηκαν σε μικρές επιχειρήσεις με απασχόληση 10-49 άτομα (32,3%). Περιορισμένο είναι το ποσοστό των αποφοίτων που εργοδοτήθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις με απασχόληση πέραν των 250 ατόμων (2,5%).

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τι λες ρε παιδί μου

Υπάρχουν τέτοιοι μισθοί ακόμα; Στην Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο θρύλων και μυθολογικών ιστοριών από την προμνημονιακή εποχή. Πάντως πέρα από την πλάκα μπράβο στην Κύπρο που φτιάχνει σιγά σιγά την οικονομία της. Οι δικοί μας κοιμούνται.

Τζακ

Για μικτά λέει. Μάθε να διαβάζεις. 600€ με το ζόρι καθαρά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4595534

Τα επιχειρήματα για δήθεν δημιουργία υποδομών διαφυγής στο εξωτερικό καθώς και για δήθεν άρνηση διαβίβασης τραπεζικών στοιχείων στις ελληνικές αρχές έχουν πλήρως αποδομηθεί υποστηρίζει ο πρώην υπουργός

ekab12

Με βάση το σχέδιο που καταρτίζει το ΕΚΑΒ εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης

kakopoiisi

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη αλλά τον άφησε ελεύθερο με τον όρο να μην ξαναπλησιάσει το παιδί - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού στις Αρχές