Ιερόσυλοι διέρρηξαν παγκάρι ναού στη Ζάκυνθο

Ιερόσυλοι διέρρηξαν παγκάρι ναού στη Ζάκυνθο

Αφού αποσύνδεσαν το σύστημα συναγερμού 

pg
Ήξεραν πώς και πότε να “χτυπήσουν” οι άγνωστοι ιερόσυλοι που έβαλαν στο μάτι το παγκάρι της εκκλησίας του Αγίου Θύρσου στον Αλυκανά της Ζακύνθου. Όπως φαίνεται, γνώριζαν ότι την προηγούμενη ημέρα είχε τελεστεί ένα μνημόσυνο και θα υπήρχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Οι δράστες αποσύνδεσαν το σύστημα συναγερμού και στη συνέχεια έκοψαν με την ησυχία τους ένα σιδερένιο κάγκελο από το πλέγμα προστασίας της πίσω πόρτας, έσπασαν το ενισχυμένο τζάμι και μπήκαν ανενόχλητοι στο εσωτερικό του ναού. Ανέσως μετά, διέρρηξαν το παγκάρι που είχε μέσα σχεδόν 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν χωρίς να τους πάρει είδηση κάποιος. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή την επομένη από τους υπεύθυνους της εκκλησίας, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Τον δάσκαλο μιας σχολής εκπαίδευσης οδηγών στη Ναύπακτο στοχοποίησαν δυο νεαρές Ελληνίδες, οι οποίες του έπιασαν συζήτηση το μεσημέρι της Δευτέρας με το πρόσχημα ότι ήθελαν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης. Όταν βρήκαν ευκαιρία, οι υποψήφιες οδηγοί ηλικίας 30 και 25 χρόνων “βούτηξαν” από ένα συρτάρι 100 ευρώ και ένα κινητό, αλλά ο εκπαιδευτής τις πήρε είδηση και κάλεσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.! Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Ναυπακτίας, απ' όπου παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενες για απόπειρα κλοπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης