Σέρρες: Μέσα σε δυόμισι μήνες έκαναν 41 κλοπές και απόπειρες!

Σέρρες: Μέσα σε δυόμισι μήνες έκαναν 41 κλοπές και απόπειρες!

Τα μέλη της σπείρας έκλεβαν αυτοκίνητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων 

Serres-diarrixeis
Έκλεβαν αυτοκίνητα για να τα χρησιμοποιήσουν σε διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, τα μέλη μιας σπείρας νεαρών Ελλήνων που διέπραξαν συνολικά 41 κλοπές και απόπειρες από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, με τη λεία τους σε μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά και άλλα προϊόντα να ξεπερνά σε αξία τα 100.000 ευρώ!

Η εξάρθρωση της σπείρας επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθησαν τέσσερα από τα μέλη της ηλικίας 23, 23, 22 και 17 χρόνων, που είχαν διαρρήξει δύο επιχειρήσεις, έκλεψαν ένα σύστημα καταγραφής από τη μια και προσπάθησαν να διαρρήξουν ακόμη μία χωρίς να τα καταφέρουν.

Στην προανάκριση διαπιστώθηκε ότι μαζί με άλλους πέντε συνεργούς τους ηλικίας 18 ως 23 χρόνων από τους οποίους δύο είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακή, διέπραξαν 27 διαρρήξεις και τέσσερις απόπειρες σε επιχειρήσεις και καταστήματα, τέσσερις διαρρήξεις σε σπίτια, ενώ έκλεψαν και έξι οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και τα είχαν χρησιμοποιήσει στις κλοπές. Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν και άλλα τρία δικά τους αυτοκίνητα.

Τα μέλη της σπείρας παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες διαρρήξεις που ενδέχεται να είχαν διαπράξει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης