Συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με δύο γαλλικά πανεπιστήμια

pame_ela

Στόχος της συνεργασίας των φορέων είναι η ίδρυση ελληνογαλλικού κέντρου έρευνας, δημιουργίας και εκπαίδευσης στις κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Με το διήμερο εργαστήριο «Αστικοί περίπατοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης» (Urban walks in the city of Thessaloniki), το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο σηματοδοτήθηκε η έναρξη του διαπανεπιστημιακού προγράμματος «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», στο οποίο συνεργάζονται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τα γαλλικά Πανεπιστήμια Aix-Marseille και Lumiere-Lyon 2.

Στόχος της συνεργασίας των φορέων είναι η ίδρυση ελληνογαλλικού κέντρου έρευνας, δημιουργίας και εκπαίδευσης στις κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρήθηκε η ιδανική πόλη να φιλοξενήσει αυτό τον χώρο πειραματισμού, λόγω της ιστορικής της διαδρομής και της σημαντικής γεωγραφικής της θέσης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για την υπηκοότητα, τη δημιουργία και επαναδημιουργία του δημόσιου χώρου και αναζητούμε νέα μονοπάτια για να προωθήσουμε τις γνώσεις μας που προέρχονται από ερευνητικά προγράμματα και να έχουμε συνέργειες με την τέχνη, στον βαλκανικό χώρο και στη Μεσόγειο», επισήμανε για τη συνεργασία των τριών πανεπιστημίων η Φωτεινή Τσιμπιρίδου, καθηγήτρια στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», μίλησαν, ακόμη, ο Pierre Sintes από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille και ο Olivier Givre από το Πανεπιστήμιο Lumiere-Lyon 2. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ξυπνάτε!!

Η Γαλλία έχει καταντήσει ο γελωτοποιός της Δύσης σε θέματα Παιδείας, Τεχνολογίας και ιδιαίτερα Φιλοσοφίας. Οι Γαλλοτραφείς Έλληνες 'διανοούμενοι ' οι απατεώνες του Ελληνικού Λαού. Υπάρχουν και τα Πανεπιστήμια της Βόρειας Ευρώπης, Σουηδίας, Γερμανίας, Ολλανδίας κλπ.

Της νότιας Μακεδονίας

Πιο σωστά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ntomates

Οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 158 χαρτοκιβώτια με ντομάτες βάρους 1.580 κιλών, επειδή το προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ευρωπαϊκής και της εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση

astynomikos-prora

«Μέσα στις γιορτές οι ειδικοί φρουροί θα βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Η πρώτη συνάντησή μας θα είναι στο Μαξίμου» δήλωσε ο Βασίλης Ντούμας