Στο ΕΣΥ με Προεδρικό Διάταγμα το Νοσοκομείο Κορυδαλλού

korydallos

Η συγκεκριμένη ενέργεια προσβλέπει στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές

Μία από τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές γίνεται πράξη, μετά από κοινή προσπάθεια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το δεύτερο.

Πρόκειται για την ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος 100 με τίτλο «Ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και μετονομασία του σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού» (ΦΕΚ Α' 193/20.11.2018).

Η ένταξη του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, η οποία είχε εξαγγελθεί από το 2009 (ν. 3772/2009), αποτελεί μία σημαντική μεταρρύθμιση, σε δημοσιονομικά δύσκολους καιρούς, που αποσκοπεί στην εκ βάθρων αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κρατουμένους, δηλαδή για μία από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, διευκρινίζει ότι με το νέο ΠΔ το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού αποκτά πλέον διττή μορφή: Αποκεντρωμένη μονάδα υγείας της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας του υπουργείου Υγείας και κατάστημα κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που μετονομάζεται σε Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού. Ως μονάδα υγείας διασυνδέεται επιστημονικά με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βραχεία νοσηλεία, καθώς και παρακολούθηση και υποστήριξη των χρονίως πασχόντων, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του πληθυσμού των ασθενών κρατουμένων.

Την επιστημονική ευθύνη λειτουργίας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και παρακλινικό έργο έχει το υπουργείο Υγείας, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρεί το έργο της διοίκησης και φύλαξης του καταστήματος. Αυξάνονται σημαντικά οι θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, με κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.

Τέλος, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών του ιατρείου που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, το οποίο πλέον διασυνδέεται και υποστηρίζεται λειτουργικά από το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης