Αναδρομικά γιατρών: Στο ΦΕΚ ο νόμος, αλλά απαιτείται υπουργική απόφαση

doc

Υπουργική απόφαση  θα καθορίσει τον χρόνο, τη διαδικασία, τις προβλεπόμενες κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του ποσού των αναδρομικών στους γιατρούς.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4575/2018 (ΦΕΚ Α’ 192) ο οποίος περιλαμβάνει τις διατάξεις για την καταβολή εφάπαξ χρηματικών ποσών προς τους ιατρούς, πανεπιστημιακούς και συνταξιούχους.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), διευκρινίζει πως συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 11) αφορά στους ιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, επικουρικούς ιατρούς και ειδικευόμενους ιατρούς για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα από 13.11.2014 έως και 31.12.2016 .

Η διάταξη του άρθρου 12 αφορά στην καταβολή εφάπαξ στους γιατρούς μέλη ΔΕΠ.

Τέλος, από τον συνδυασμό της διάταξης του άρθρου 15 και των παραπάνω διατάξεων αντίστοιχα προβλέπεται καταβολή εφάπαξ στους συνταξιούχους των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Ωστόσο, τα οριζόμενα στο νόμο δεν είναι αμέσως εφαρμοστέα αφού απαιτείται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίσει τον χρόνο, τη διαδικασία , τις προβλεπόμενες κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του χρηματικού ποσού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης