Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος: Αποκρούουμε την προσπάθεια αντιπαράθεσης του Εφημεριακού Κλήρου με το λαό

klirikoi

Την Παρασκευή η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας - Μία πιθανή απόφαση θα αναφέρει τη λέξη «πρόθεση συμφωνίας» προκειμένου να συζητηθεί σε Συνοδική Επιτροπή για τα περαιτέρω, δηλαδή νέες συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις

Μία ημέρα απομένει για την κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην Ιεραρχία της Παρασκευής, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πλειονότητα των Μητροπολιτών και κυρίως οι θρησκευτικοί «ηγέτες» αναμένεται να μην συμφωνήσουν με το ανακοινωθέν.

Οι Ιεράρχες πάντως, όπως διαφαίνεται, δεν θέλουν να στραφούν κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αμφισβήτηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αναμένεται ότι θα παραπέμψει το θέμα σε ειδική Σύνοδο για βελτιωτικές τροποποιήσεις και συζητήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μία πιθανή απόφαση θα αναφέρει τη λέξη «πρόθεση συμφωνίας» προκειμένου να συζητηθεί σε Συνοδική Επιτροπή για τα περαιτέρω, δηλαδή νέες συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις, γεγονός που θα καταδεικνύει και τάσεις υποχώρησης από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μοχλός πίεσης αποτελεί και ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, οι αντιδράσεις των οποίων φαίνεται ότι είχαν υποτιμηθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως χθες και αφού άκουσε τις απόψεις Κληρικών που προσήλθαν στο επί της οδού Σοφοκλέους 4 γραφείο του Ι.Σ.Κ.Ε. για να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: 1) Αναμένει τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις αποφάσεις της και καλεί τους Κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την ημέρα σύγκλισης της Ιεραρχίας, την Παρασκευή 16/11/2018, να προσευχηθούν στους Ιερούς Ναούς των ενοριών τους, ώστε η Ιεραρχία να σφυρηλατήσει την ενότητα του σώματος της Εκκλησίας και να πάρει τις σωστές αποφάσεις προς όφελος του Εφημεριακού Κλήρου.

2) Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, διαδοχικά, την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Θανάση Παφίλη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη.

Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε εγκάρδιο κλίμα και παραδόθηκαν σε όλους υπομνήματα με τις θέσεις του Ι.Σ.Κ.Ε. Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο κος Παφίλης συμφώνησαν με τις θέσεις του Ι.Σ.Κ.Ε περί μισθοδοσίας του Εφημεριακού Κλήρου.

3) Μετά τις αποφάσεις της Ιεραρχίας ο Ι.Σ.Κ.Ε. θα πράξει ανάλογα των αποφάσεων της και αν χρειαστεί θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των Κληρικών όλης της Ελλάδος και θα καλέσει σε αυτήν εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

4) Πάγια θέση των Κληρικών είναι να παραμείνει το καθεστώς μισθοδοσίας, ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης με τη μορφή που έχει σήμερα, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή.

5) Ο Ι.Σ.Κ.Ε. ζητούσε και ζητά σε θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο, να συμμετέχουν εκπρόσωποί του στις επιτροπές της Ιεράς Συνόδου, ώστε να καταθέτουν την άποψή τους σε αυτές.

6) Αποκρούουμε με αγανάκτηση την προσπάθεια ορισμένων να θέσουν σε αντιπαράθεση τον Εφημεριακό Κλήρο με τον Λαό, τάζοντας τάχα τις θέσεις τους. Όλη η επιχειρηματολογία είναι έωλη, γιατί αν οι Κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε ποιές δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις θα δώσει η Κυβέρνηση;

7) Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος είναι ο συλλογικός φορέας εκπροσώπησης του Εφημεριακού Κλήρου και δεν μπορεί να σιωπήσει στην απόπειρα για την πιο βίαιη εργασιακή ανατροπή στη νεότερη ιστορία της χώρας.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν αγωνιστούμε για τα δίκαια του εφημεριακού κλήρου, θα είμαστε υπόλογοι σε όσους μας εξέλεξαν και στις οικογένειές τους.

Χθες πάντως πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς.

Την απόλυτη διαβεβαίωσή του ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους, έδωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης στο προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος.

Τους είπε επίσης ότι η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στη Βουλή οι κληρικοί εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν προσφάτως ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο. Δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα που έθεσαν με ρητορικό τρόπο.

«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Αμέσως μετά την συνάντηση η κυρία Γεννηματά, δήλωσε: «Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα.

Ως εδώ. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων.

Ζητώ να σταματήσουν αυτά τα σχέδια. Και ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για τον διακριτό ρόλο της έναντι της Πολιτείας.

Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την Πολιτεία».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

P.O.S. + Απόδειξη . . .

. . .γιά τέλη χρήσης Ι. Ναού γιά ιδωτικές ιεροτελεστίες, και βλέπουμε.

Επιχείρηση διαμελισμού της Ελλάδας – Σκοπιανό ντοκιμαντέρ:

«Οι Έλληνες σκλάβωσαν τη “Μακεδονία”, θέλουμε τα εδάφη μας»

Η κυρια με το Π κεφαλαιο ....

γεννηματα , ας τους πληρωσει απο την τσεπη της , τους ρασοφορους .

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ : «ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ»

Για μένα το θύμα είναι ένας ήρωας, επειδή δεν… εγκατέλειψε τη γενέτειρα όπως οι υπόλοιποι. Έφτιαξε την οικογένειά του. Δεν εγκατέλειψε τους γονείς του. Αγαπούσε τη σημαία του. Σεβόταν την πατρίδα του. Αγαπούσε τον τόπο που γεννήθηκε. Εμείς τι αγαπάμε; Τίποτα! Εμείς (Αλβανοί) αποκαλούμε ήρωα τον Έντι Ράμα. Εγκαταλείπουμε την πατρίδα. Εγκαταλείπουμε την οικογένεια. Εγκαταλείπουμε τη σημαία. Χαιρόμαστε που ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του. Απολαμβάνουμε τον Ράμα να λέει ανέκδοτα στο ERTV. Γι ‘ αυτό είμαι με τον Έλληνα ήρωα, γιατί οι Έλληνες ξέρουν να σέβονται τη ζωή… Γιατί οι Έλληνες ξέρουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται [

θεσπρωτος

η κυρια ......!!!!! γεννηματα , ας κρατησει και λιιιιιγο ...!!!! οικτο για τα 10.000.000 Ελληνες , που πληρωνουν τους 15.000 τεμπεληδες κηφηνες ρασοφορους και εκκλησιαστικους υπαλληλους για να εισπρατουν πατερυμωνια κυριε ελεησον αγιος ο θεος και αερα κοπανηστο απο τους παπαδες .

«Κύπρος – Θράκη – Mακεδονία - Αιγαίο μέτωπο ενιαίο»

Σαρανταοχτάωρη συμβολική απεργία πείνας πραγματοποιούν τα μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης έξω από το Τούρκικο Προξενείο.

35 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Η διεθνής κοινότητα, με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε την ανακήρυξη τoυ ψευδοκράτους νομικά άκυρη και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ

ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ, ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ch

Σωτήρα υπερέχει αληθώς,η αγάπη Σου τον κάθε λογισμό,, απ'την ψυχή εγώ ζήτω θερμώς,την έκταση αυτής καί το βαθμό ν αντιληφθώ.Η ανθρώπινη γλώσσα δεν μπορεί για τη θυσία της νά διηγηθεί,αλλ όμως η του Πνεύματος ορμή,για την αγάπη Σου, κινεί τα χείλη να μιλώ.Ποτε φωνή ανθρώπου δεν μπορεί, αγάπη Σου αξιως να υμνεί, Σωτήρα η καρδιά μου με ωθεί,μ όλη τη δύναμη και τη φωνή να εξυμνω.Συ γέμισε καρδιά μου τη φτωχή,με την αγάπη Σου τη θαυμαστή,σε Σε τη φέρω τώρα αδειανη, και Σου ζήτω με την αγάπη Σου,να πληρωθεί.Και όταν ανέβω πλησίον Σου,και Σ ιδω πρόσωπο προς πρόσωπο,θ αρχίσω μόλις τότε Ιησού,το βάθος της τ αμέτρητο κι εγώ να εννοώ.

θεσπρωτος

και στην κορφη κανελα ......

@Ch

Σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Πρώτο Θέμα είσαι και κάνεις κήρυγμα με γιαχωβίστικες ψευτο-προσευχές? Είπαμε, όξω οι γιαχωβάδες απ'την παράγκα. Πήγαινε να κάνεις κήρυγμα στους μουσουλμάνους αν αισθάνεσαι γενναίος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotia1

Στην περιοχή Κάστρο το αρχικό μέτωπο - Πολύ κοντά σε κατοικίες - Ενημέρωση της πυροσβεστικής στην αστυνομία να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας κάτοικοι, ώστε να εκκενώσουν, αν κριθεί απαραίτητο, τις οικίες τους

4
korydallos

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Για την επιχείρηση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Επόπτης, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη