Μητσοτάκης σε ιερείς: Η ηγεσία της Εκκλησίας χρησιμοποιήθηκε από τον Τσίπρα ενόψει εκλογών

mitsotakis_klirikoi

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι δεν θα δεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους - «Θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια»

Την απόλυτη διαβεβαίωσή του ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει 10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους, έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στο προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος.

Τους είπε επίσης ότι η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στη βουλή οι κληρικοί εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν προσφάτως ο κ. Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο. Δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

«Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;» ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα που έθεσαν με ρητορικό τρόπο.

«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Ουγκ

Ως καλός χριστιανός προτείνω τη δημιουργία ενός Ενιαίου Φόρου ΠΑΠαδαριού (ΕΦΠΑΠ) ισόποσου με ένα μηνιαίο βασικό μισθό, ώστε να έχει ο Άνθιμος την οικονομική ευχέρεια να συγκροτεί τάγματα αγανακτισμένων τραμπούκων που θα καθαρίσουν την όμορφη Θεσσαλονίκη από τους μετανάστες, τους κίναιδους και τους αριστερούς που δεν αφήνουν τον ΜΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα.

+++

ή τον κάνετε το σταυρό σας ή δεν τον κάνετε το σταυρό σας.

Βαλεντίνη

Το επίκεντρο αυτού του θέματος, είναι το μουλωχτό της υπόθεσης! Γιατί η συζήτηση έγινε μεταξύ των δύο ανδρών και κάποιων προφανώς κολλητών τους, απουσία και άλλων παραγόντων της εκκλησίας και επίσης πολιτικών κομμάτων, ως επίσης και του Φαναρίου; Αφού όλοι εξεπλάγησαν με την ανακοίνωση αυτής της συμφωνίας! Άρα κανείς δεν γνώριζε τίποτε! Γιατί αυτή η μυστικότης, που αποσκοπούσε; Τώρα, για το αν είναι καλή ή όχι η συμφωνία, αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση! Αναφορικά με τους 10.000 ιερείς, που θα φύγουν απο το δημόσιο και κάποιοι μπαίνουν και λένε ότι, καλά να τους κάνει, ας τους ταΐζει η εκκλησία, αυτό θεωρητικά είναι μία βλακεία! Διότι όπως μας είπε, θα τους πληρώνει το κράτος πάλι! Τότε, τί νόημα έχουν οι 10.000 που αδειάζουν από το δημόσιο; Γι' αυτό λένε ότι ο Ιερώνυμος βοηθά τον Τσίπρα για να προσλάβει 10.000 δικούς του, και σκασίλα του για τους 10.000 ιερείς! Κάτι θα βρεθεί σου λέει στο μέλλον, κάνε τη δουλίτσα σου εσύ Τσίπρα και βλέπουμε αργότερα! Αυτό είναι όλο το νόημα, όχι ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τά του κράτους και της εκκλησίας! Γι' αυτό έγιναν όλα με άκρα μυστικότητα, γιατί δεν αντέχουν στη λογική κανενός σοβαρού ανθρώπου όλες αυτές οι ανοησίες!!!!

Dr.

Συμφωνώ μαζί σου, Βαλεντίνη. Ίσως ο λόγος για τη μυστικότητα να ήταν ότι ο Τσιπρώνυμος και τα τσιράκια του, μέσα στην ψωνάρα τους, πίστευαν ότι οι απλοί παπάδες είναι τόσο πρόβατα, που άμα τους αιφνιδιάζανε θα δεχόντουσαν τα πάντα χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Anonymous

Ανευ σκεψεως η απαντηση σου . Οι κληρικοι θα ειναι ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΕΣ και οχι Δ.Υ. μετα απο αυτο , παρτε το χαμπαρι και κοφτε το ποιηματακι οτι θα πληρωνωνται ξανα απο το δημοσια . ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΕΣ οπως και αλλες ομαδες συμπολιτων μας για τους οποιους δεν αναφερετε επιμελως . Δεν ειναι καθολου "σκασιλα" του Ιερωνυμου εν συνεχεια . Με αυτην την κινηση "κλεβει" τις μητροπολεις και τους κληρικους που υπαγονται στο Φαναρι , αφου πλεον αυτος θα οριζει τα οικονομικα τους .Ξερεις τι παει να πει αυτο ; Ενισχυση της θεσεως του και φυσικα χασουρα του Φαναριου . Οπως βλεπεις εν συντομια υπαρχουν αυτα και αλλα που δεν καθομαι να αναλυσω σε εσενα , δεν μπορει το μυαλουδακι σου να τα καταλαβει . Αν δεν ξερεις , μασα καμια τσιχλα και μην μιλας ... Βαλεντινη μου !

Βαλεντίνη

Μιά κι' έγραψες δύο φορές το ίδιο σχόλιο, συμπέρασμα τελικό: Θα έχουμε επιδοματιες ιερείς, δηλαδή πάμφτωχους - ρακένδυτους κι' έναν Αρχιεπίσκοπο αναβαθμισμένο, που θα ορίζει τα πάντα περί των οικονομικών, αφού θα κλέψει Μητροπόλεις και ιερείς από το Φανάρι! Και τί θα κάνει όλο αυτό τον πλούτο ο αρχιεπίσκοπος; Θα μπαίνει στο θησαυροφυλάκιο και θα αυτοθαυμάζεται , κοιτώντας τους θησαυρούς σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, ενώ οι ιερείς θα πεινούν; Αυτό μας λες!!!! Πού είστε βρε ιερείς, πού είστε παπάδες, ν' απαντήσετε εσείς σ' ολα αυτά; Γνωρίζετε περισσότερα από εμάς τους απλούς λαϊκούς, γιατί σήμερα οι περισσότεροι από εσάς έχετε τελειώσει την θεολογική, είστε δηλαδή μορφωμένοι άνθρωποι! Γιατί δεν παίρνετε θέση να γράψετε κι' εσείς ένα σχόλιο; Όχι για να υπερασπιστείτε τα κεκτημένα σας, απλά να απαντάτε σ' αυτά που γράφει ο καθένας από εμάς, που λέμε εδώ, άλλος το μακρύ και άλλος το κοντό του! Πού είστε ιερείς, πουθενά......

Anonymous

Ανευ σκεψεως η απαντηση σου . Οι κληρικοι θα ειναι ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΕΣ και οχι Δ.Υ. μετα απο αυτο , παρτε το χαμπαρι και κοφτε το ποιηματακι οτι θα πληρωνωνται ξανα απο το δημοσια . ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΕΣ οπως και αλλες ομαδες συμπολιτων μας για τους οποιους δεν αναφερετε επιμελως . Δεν ειναι καθολου "σκασιλα" του Ιερωνυμου εν συνεχεια . Με αυτην την κινηση "κλεβει" τις μητροπολεις και τους κληρικους που υπαγονται στο Φαναρι , αφου πλεον αυτος θα οριζει τα οικονομικα τους .Ξερεις τι παει να πει αυτο ; Ενισχυση της θεσεως του και φυσικα χασουρα του Φαναριου . Οπως βλεπεις εν συντομια υπαρχουν αυτα και αλλα που δεν καθομαι να αναλυσω σε εσενα , δεν μπορει το μυαλουδακι σου να τα καταλαβει . Αν δεν ξερεις , μασα καμια τσιχλα και μην μιλας ... Βαλεντινη μου !

Βαλεντίνη

Mr or Mrs Anonymous, εγώ σχολίασα επώνυμα ως Βαλεντίνη, και αναφέρθηκα στα λεγόμενα των δύο ανδρών, στην εξαπίνης εμφάνισή τους στην τηλεόραση! Αναφορικά για την μεταξύ τους συμφωνία, είπα ότι χρήζει περαιτέρω συζήτησης και ανάλυσης και αρμόδιοι προφανώς γι αυτό, είναι οι της εκκλησίας και του κράτους γνώστες του αντικειμένου! Εγώ δεν είμαι ξερόλας, ούτε κάνω την έξυπνη, γι αυτό και δεν πήρα θέση ως προς αυτό! Αναφέρθηκα μόνο στην απόλυση των 10.000 ιερέων και τον τρόπο μισθοδοσίας αυτών! Ότι άκουσα από το στόμα του πρωθυπουργού που λέγεται Τσίπρας και του αρχιεπισκόπου που λέγεται Ιερώνυμος! Εσείς λέτε, ότι δεν θα πληρώνονται από το κράτος, δεν θα είναι Δ.Υ και θα είναι επιδοματιες, όπως και πολλοί άλλοι! Κι εγώ δεν αμφιβάλλω και συμφωνώ μαζί σας! Τί εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σ' αυτό το κράτος, το οποίο ποτέ δεν τήρησε τα υπεσχημένα! Όμως, σύμφωνα με αυτά που λέτε εσείς, βγάζετε ψεύτη τον Πρωθυπουργό, που και σ' αυτό συμφωνώ μαζί σας, γιατί ποτέ δεν τηρεί το λόγο του, θα τους αφήσει δηλαδή στο έλεος του Κυρίου, είμαι σίγουρη γι' αυτό, αλλά παρουσιάζετε και τον Αρχιεπίσκοπο ως φαντομά, που θα κλέψει από το Φανάρι ιερείς και Μητροπόλεις και θα αναβαθμιστεί! Τί θα γίνει δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος, Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής; Και τι κάνουν γι' αυτό όλοι οι Μητροπολίτες και οι λοιποί ιερωμένοι, αγρόν αγοράζουν; Εκτός εάν είναι συνεννοημένοι μαζί του και αυτοί! Γι' αυτό έδωσα έμφαση, στην εν κρυπτώ αυτή συμφωνία! Εάν έχετε κάποια γνώση επί του θέματος, ιδιαίτερη γνώση εννοώ, γιατί δεν μας τα λέτε αναλυτικά να τα καταλάβουμε κι' εμείς οι άσχετοι, ώστε να πετάξουμε την τσίχλα από το στόμα και να σκεφτούμε σοβαρά αυτά που θα μας πείτε! Γιατί είναι σοβαρά αυτά που είπατε! Πείτε μας λοιπόν, όχι πετάμε μία σπόντα και την κοπανάμε..!!!!!!!!

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

θέλω να ρωτήσω κάτι. Γιατί στην Βαυαρία και στην Κροατία οι κληρικοι ανήκουν στο κράτος αλλά στην Ελλάδα πρεπει να απαγορευτει αυτό? Πείτε αυτό στον κόσμο!!! Αυτές είναι χώρες με μεγάλη χριστιανική παράδοση!!! Πρέπει να της ακολουθήσουμε!!!

....

σε βλεπω για θανατο...Ζωή σε μας!!!

ακριβως

οπως τα πε ο κυριακος Ο τσιπρας χρησιμοποιησε τον Συριζωνυμο τον κολλητο για να παρουσθασει δηθεν 10 χιλ θεσεις ελευθερες για να προβει δε αθροες προσληψεις εν οψη εκλογων Τα σχολεια των συριζαιων δεν με εκπλησουν αφου γιδια ειναι

ΚΩΣΤΑΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ. ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ . ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ …….ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΤΙ …..

Δημήτρης ΝΔ

Είμαι ΝΔ δαγκωτό, οι γονείς μου το ίδιο, οι παππούδες μου το ίδιο. Αυτή η ΝΔ όμως δεν είναι ΝΔ, δεν παλεύεται με τον κάθε βρωμοπασόκο που προσλαμβάνει ο Κούλης. Αυτό που πάει να κάνει ο Τσίπρας με τον οποίο είμαι αντιδιαμετρικά αντίθετως πολιτικά, ναι είναι σωστό, οι ιερείς να πληρώνονται από την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας, η στην αρχή μέχρι να γίνει βιώσιμο το πλάνο ας υπάρχει και μια κρατική επιχορήγηση. Είναι ντροπή κάποιοι άνθρωποι να λένε οτι υπάρχει πόλεμος στην Χριστιανική μας πίστη, επειδή αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των κληρικών. Ήμαρτον.

Τώρα...

...έβαλε τα κλάματα ο ευαίσθητος για τους παπάδες που δεν θα είναι δ.υ. Τι καλό παιδί ο φουκαράς...

Steve

Κουλη, από τα ελάχιστα καλά του Τσιπρα. Κοιτα να το στήριξης και μην υποκρινεσαι.Τα καλά τα στηρίζουμε όλοι μαζί για να πάμε μπροστά. Όπως κάνουν δεκαετίες τώρα οι βόρειοι.

ΙΕΡΏΝΥΜΕ Μην πτόησε!!!

Το είδαμε και αυτό Θεός φυλάξει; Ιερεις Μετανοείτε! Ο Σύνδεσμος κληρικών για τριάντα αργύρια! Κατνιωτη Άγιε Αυγουστινε where are you!!!!🤯🤯🤯🤯

Όταν έκλαυσεν ο Θεός...

Το Ελληνικό Κράτος πτώχευσε εξαιτίας της διαπλοκής κρατιστών πολιτικών με απόλυτα διεφθαρμένους συνδικα-ληστές του Δημοσίου. Ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου» επέλεξε τους θεωρητικούς του Κρατισμού, τον Σύριζα, που συνωστίζει στις γραμμές του όλους τους διεφθαρμένους κρατιστές του παρελθόντος, για να τον απαλλάξουν από την διαφθορά του Κρατισμού. Ο Πανταχοῦ Παρών και τα Πάντα Πληρῶν, εἰδών, έβαλε τα κλάματα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moropoulou_ar

«Θα πληρώσω ό,τι ποσό επιδικαστεί» είπε η κυρία Μοροπούλου - Έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις εξηγήσεις που έδωσε μετά τις καταγγελίες ότι εισέπρατε τη σύνταξη του πατέρα της ως «άγαμη θυγατέρα»

52
yavuz_ar

Εν πλω προς την Κύπρο το πλοίο «Γιαβούζ» με την Άγκυρα να απειλεί με «ένταση» την ΕΕ αν εμπλακεί στην Κυπριακή ΑΟΖ και να επαναφέρει τις θεωρίες περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα και παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης από την Αθήνα

14
skafos_ar

Η «παρέλαση» στις Σποράδες με την υπερπολυτελή θαλαμηγό «Lay Back» («αράζω», σε ελεύθερη μετάφραση), το νέο καμάρι του Πάνου Καμμένου, ένα 25μετρο Ferretti, το οποίο σε τιμή γιάρδας κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ - Κομμάτια και θρύψαλα το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από τον μόνιμο συγκυβερνήτη για 4 χρόνια, ο οποίος απ'ό,τι φαίνεται τώρα προτιμά να κυβερνά το Ferretti του, απολαμβάνοντας τον ελεύθερο χρόνο που του αφήνει η πολιτική αποστρατεία του

96
kke_tsipras

«Μόνο μεγαλύτερη οργή προκαλεί σ' αυτόν τον κόσμο η αναφορά ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε το Κομμουνιστικό κόμμα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ3