Συναντήσεις του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών με Λεβέντη και Παφίλη

4620991

Πλήρη στήριξη από την Ένωση Κεντρώων στα αιτήματα τους - Ο Θανάσης Παφίλης τους παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

«Πλήρη στήριξη παρείχε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Βουλή, και του έθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία Εκκλησίας –Κράτους», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του ΙΣΚΕ ζήτησαν να παραμείνουν δημόσιοι λειτουργοί, να μην περάσει ουδετερότητα της θρησκευτικής πίστης και να παραμείνει η Εκκλησία της Ελλάδος, η επίσημη Εκκλησία, ενώ ο κ.Λεβέντης τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τα αιτήματα των κληρικών και ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο «να κάνει πίσω και ανοίξει διάλογο, με την ιεραρχία, τους κληρικούς και το Πατριαρχείο».

Ο κ. Λεβέντης, είπε ακόμη ότι η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να περάσει και μίλησε για «προδοσία της πίστης», ενώ κατέθεσε την άποψη ότι «δεν μπορεί να δεχτούμε την ουδετερότητα και να εξισώνεται η Ορθοδοξία, που είναι η πλειοψηφούσα θρησκεία, με δόγματα και αιρέσεις», αναφέρει επίσης η Ένωση Κεντρώων προσθέτοντας πως θα κάνει αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία.

Συνάντηση με τον Θανάση Παφίλη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟ του Κόμματος στη Βουλή τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΚΟ του ΚΚΕ, κατά τη συνάντηση ο Θ. Παφίλης, παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο διαχωρισμός αυτός σε τίποτα δεν εμποδίζει τα θρησκευτικά πιστεύω και την όποια θρησκευτική συνείδηση του ανθρώπου».

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε «τη σταθερή θέση του ΚΚΕ, ώστε να μην τεθούν σε αμφισβήτηση και να ληφθούν όλα τα μέτρα για να προστατευθούν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Φασολάκι

Μαύρες μύγες που πετάνε σε τυχαίες διευθύνσεις προς αναζήτηση άλλων πολιτικών πτωμάτων. Έλκονται από την μυρωδιά της πτωμαϊνης του εκλογικού θανάτου.

Αντιαιρετικος

Προδοσία της πίστεως είχαμε στη σύνοδο της Κρήτης όπου αναγνωρίστηκαν οι αιρέσεις ως εκκλησίες. Τότε ο σύλλογος κληρικών δεν έβγαλε άχνα. Τώρα που γίνεται προδοσία της τσέπης επαναστάτησαν και πήραν τους δρόμους. Αισχος

Κεντρώος

Ο πιο σοβαρός απ' όλους είναι ο Βασίλης Λεβέντης! Σπάνια βρίσκεις άποψή του με την οποία θα διαφωνήσεις. Μιλάει απλά και με σαφήνεια. Ποιος να μας τό 'λεγε το 1990 ότι ο τρολ-Λεβέντης θα είναι ό,τι πιο σοβαρό θα έχει η χώρα σε 30 χρόνια..

θεσπρωτος

γλειφτης των ρασοφορων για ψηφαλακια ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aoz_main

Η αντίδραση της Τουρκίας στην καταδίκη των ενεργειών της από τις χώρες του Νότου της Ε.Ε. δείχνει ότι η Τουρκία απομονώνεται και ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, σημείωσαν διπλωματικές πηγές

1
Mevlut_ar

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της Άγκυρας στο μήνυμα των ηγετών των χωρών  του Νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ

71