Στις 16 Νοεμβρίου η έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

ieraxia-new-prot

Μετέχουν 87 Μητροπολίτες - Την Τετάρτη συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην οποία μετέχουν 12 Μητροπολίτες

Στις 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη σύνοδος της Ιεραχίας που αριθμεί 87 μέλη προκειμένου να συζητηθούν τα 15 σημεία του κοινού ανακοινωθέντος Κράτους-Εκκλησίας που δημοσιοποίησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με θέμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας».

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στην οποία μετέχουν 12 μητροπολίτες.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχει καλέσει την Ιεραρχία να ακυρώσουν «τα προ καιρού συμφωνηθέντα ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου προκειμένου με τη σειρά της να αξιολογήσει το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sxoleio_samos

Η δασκάλα δέχτηκε αγωγή από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ της Σάμου, επειδή υπερασπίστηκε την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο

31
20102019-paremporio_gada008

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για το εργαστήριο-αποθήκη που διατηρούσαν -  Από τις έρευνες εντοπίστηκε και ποσότητα κάνναβης βάρους 702 γραμμαρίων

1