Ψευδοκράτος: Θα αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με την Τουρκία σε παρενόχληση του «Μπαρμπαρός»

Ψευδοκράτος: Θα αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με την Τουρκία σε παρενόχληση του «Μπαρμπαρός»

Παρ' όλα αυτά ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» Οζντίλ Ναμί τόνισε ότι «η αύξηση της έντασης δεν είναι μια εξέλιξη που επιθυμούμε»

bar1
Κανείς να μην προσπαθήσει από δω και πέρα να δοκιμάσει την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο DHA, ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» Οζντίλ Ναμί, σχολιάζοντας την υποτιθέμενη παρενόχληση του «Μπαρμπαρός» από ελληνική φρεγάτα.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι και από εδώ και πέρα η αντίδραση θα είναι ακριβώς η ίδια σε περίπτωση παρενόχλησης, προσθέτοντας ότι Τουρκία και ψευδοκράτος θα είναι σε στενή συνεργασία και με κοινή στάση θα απαντήσουν.

Δεν θέλουν, πρόσθεσε, κρίση στο θέμα της ενέργειας στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι οι εκκλήσεις τους προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για συνεργασία έμειναν χωρίς αντίκρισμα. Υποστήριξε ότι τα μονομερή βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς προκάλεσαν ένταση.

«Η αύξηση της έντασης δεν είναι μια εξέλιξη που επιθυμούμε», ανέφερε.

Απευθύνοντας έκκληση στον πρόεδρο Αναστασιάδη «ελάτε να συνεργαστούμε στο θέμα της ενέργειας», είπε «ας μετατρέψουμε την ενέργεια όχι σε ένταση αλλά σε συνεργασία, όλες οι πλευρές θα επωφεληθούν από αυτό. Αυτή η συνεργασία θα επηρεάσει θετικά και τις προσπάθειες για λύση. Μπορεί να ιδρυθεί μια επιτροπή υπό τον ΟΗΕ ή να ιδρυθεί ένα άλλο σχήμα το οποίο να θεωρούν κατάλληλο οι ηγέτες. Οι πηγές στην Κύπρο ανήκουν και στις δύο κοινότητες», ανέφερε.

Ο Οζντίλ Ναμί υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να κάνει μονομερή βήματα κρυβόμενη κάτω από το μανδύα της διεθνούς αναγνώρισης.

«Οι Ελληνοκύπριοι έχουν και τη στήριξη της Ελλάδας σε αυτό. Δυστυχώς και οι διεθνείς εταιρείες γίνονται εργαλείο. Ελπίζουμε οι τελευταίες εξελίξεις να έδειξαν σε όλες τις πλευρές πόσο εμφανή είναι τα μηνύματα που έδωσε η τουρκική πλευρά. Η τουρκική πλευρά έδειξε μέχρι σήμερα πόσο αποφασισμένη είναι να στηρίξει τα συμφέροντα και τα νόμιμα δικαιώματα του "τουρκοκυπριακού λαού"», ανέφερε.

Καλεί, είπε στη συνέχεια, τους Ελληνοκύπριους να συμπεριφέρονται λογικά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «συμφωνίες» μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και ότι θα συνεχίσουν να κάνουν βήματα σε αυτό το πλαίσιο. «Η ένταση δεν μας χαροποιεί», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης