Παρατημένα τσουβάλια με αμίαντο απειλούν νηπιαγωγείο στην πυρόπληκτη Ραφήνα

F1_Rafina

Εκτεθειμένα σε επικίνδυνα υλικά που έχουν ξεμείνει στις αυλές καμμένων σπιτιών αλλά και στις στάχτες είναι τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας - ΟΙ γονείς ζητούν από την Γενική Γραμματεία Υποδομών την άμεση απομάκρυνση

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του 3ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας  αφού, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, επικίνδυνα υλικά αμιάντου που βρίσκονται σε κατεστραμμένες από την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου κατοικίες δεν έχουν απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η υγεία των νηπίων.
Μέλη του Συλλόγου απευθύνθηκαν στον Δήμο Ραφήνας και ενημερώθηκαν ότι η αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή των επικίνδυνων υλικών είναι η Γενική Γραμματεία Υποδομών και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος που έχει αναλάβει τον προγραμματισμό όλων των συνεργείων που εκτελούν έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μετά από την επικοινωνία με το Δήμο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Ραφήνας μοίρασε στους γονείς ένα ενημερωτικό έντυπο το οποίο θα σταλεί στην Γενική Γραμματεία Υποδομών και στο οποίο αναφέρεται ότι: «Το 3ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας βρίσκεται στην Πάροδο Δημοκρατίας 14 σε περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Τα όμορα με τους σχολικούς χώρους οικόπεδα και κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Μέχρι σήμερα τα υπολείμματα από τις κατεστραμμένες κατοικίες δεν έχουν απομακρυνθεί και σε αρκετά σημεία έχουν παρατηρηθεί ακόμα και καταστραμμένα/καμένα ελενίτ προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο σε γονείς όσο και σε εργαζομένους αλλά και σε κατοίκους της περιοχής. Χαρακτηριστικό της έκθεσης των νηπίων σε στάχτες και άγνωστης επικινδυνότητας υλικά είναι ότι τα ρούχα τους γίνονται μαύρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση προστίθενται περί των 30 σάκων απορριμμάτων με την ένδειξη ASBESTOS . Οι συγκεκριμένοι σάκοι βρίσκονται σε ιδιοκτησίες με κατεστραμμένη περίφραξη, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και προσβάσιμοι από τον οποιονδήποτε. Είναι επίσης παραπλεύρως του μοναδικού δρόμου (μονόδρομου) που οδηγεί στην πόρτα του σχολείου. Η απόσταση τους από τον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου είναι μικρότερη των 50 μέτρων».

Οι γονείς ζητούν την άμεση απομάκρυνση τόσο των συγκεκριμένων σάκων  όσο και των διάσπαρτων επικίνδυνων υλικών που βρίσκονται στα οικόπεδα γύρω από το σχολείο, καθώς είναι ευρέως γνωστά τα άκρως επιβλαβή για την δημόσια υγεία συστατικά των κατεστραμμένων υλικών που περιέχουν αμίαντο.

F5_Rafina
F6_Rafina
F2_Rafina
F4_Rafina
F7_Rafina

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

matvsgynaikas01

Πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας εναντίον διαδηλωτών μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - Οι δυνάμεις των ΜΑΤ λαμβάνουν εντολή να απωθήσουν τον κόσμο, ακόμη και από την Ερμού -ενώ τα καταστήματα είναι ακόμη ανοιχτά- ρίχνοντας χημικά, χτυπώντας τους με τα γκλοπ και τις ασπίδες

3