Η πρώτη επίσημη διακρατική επίσκεψη Ελλήνων ιατρών στο Ισραήλ

Η πρώτη επίσημη διακρατική επίσκεψη Ελλήνων ιατρών στο Ισραήλ

Κατά την επίσκεψή της, η ελληνική αποστολή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων, μαζικών καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων, καθώς και διακρατικής συνεργασίας

Γιατροι_στο_Ισραηλ_56pg
Για πρώτη φορά, αντιπροσωπία διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών, δημοσίων & ιδιωτικών Νοσοκομείων, εξειδικευμένοι στο Τραύμα & στην αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών, πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Η πρώτη αυτή επίσημη διακρατική επίσκεψη Ελλήνων ιατρών στη χώρα του Ισραήλ, διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Η ελληνική Αποστολή, έτυχε ιδιαίτερα θερμής και τιμητικής υποδοχής από τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους.

Αρχικά, οι Έλληνες ιατροί επισκέφθηκαν το Νοσοκομειακό Συγκρότημα Rambam Health Care Campus , στην πόλη της Χάιφα, όπου και τους υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, μαζί με τον Διευθυντή Ιατρικής και Ερευνητικής Ανάπτυξης, παρόντων των Διευθυντών των Τμημάτων των Επειγόντων Περιστατικών και της Επείγουσας Χειρουργικής και Χειρουργικής Τραύματος, τη Διευθύνουσα των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, τη Διευθύντρια της Μονάδος Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και το Διευθυντή του κορυφαίου στον κόσμο, Εκπαιδευτικού Κέντρου Μηχανισμών αντιμετώπισης Τραύματος, Διαχείρισης Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών και Επειγουσών Καταστάσεων.

Οι Έλληνες ιατροί είχαν πολύωρη και αναλυτική παρουσίαση από τους Ισραηλινούς συναδέλφους τους, για τους πλέον σύγχρονους μηχανισμούς, υψηλής τεχνολογίας και αποτελεσματικότητας στη διαχείρηση και αντιμετώπιση καταστάσεων Μαζικών Καταστροφών, ενώ ενημερώθηκαν για τις εφαρμογές καινοτόμων ιατρικών τεχνολογιών στην αντιμετώπιση των Επειγουσών καταστάσεων και του Τραύματος, καθώς και για τα Συστήματα Πληροφορικής στην Υγειονομική Περίθαλψη και για τη δομή, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της πρωτοποριακής Μονάδος Έρευνας και Ανάπτυξης, η οποία μεταξύ των άλλων «αυτοχρηματοδοτεί» σημαντικά την εξέλιξη του εν λόγω Νοσοκομειακού Συγκροτήματος.

Στη συνέχεια, η Ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις του Rambam Health Care Campus. Ενώ, ιδιαίτερα εντυπωσιαμένη, έμεινε η Ελληνική αποστολή, από τη λεπτομερή ξενάγηση στο μεγαλύτερο στον κόσμο, τριών επιπέδων υπό του εδάφους, πλήρως εξοπλισμένου, Επιχειρησιακού Νοσοκομείου Έκτακτης ανάγκης, δυναμικής 2000 και πλέον κλινών, το οποίο ενεργοποιείται πλήρως, μέσα σε χρονικό διάστημα 72 ωρών, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Αιμοκάθαρσης, Χειρουργικές Αίθουσες, καθώς και ένα μεγάλο αποστειρωμένο Κέντρο Απολύμανσης για αντιμετώπιση ασθενών εκτεθειμένων σε μή συμβατικά όπλα.

Κλείσιμο
Την επομένη, η Ελληνική Αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, στο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην έδρα του οργανισμού United Hatzalah της μεγαλύτερης ανεξάρτητης, μή-κερδοσκοπικής, πλήρως εθελοντικής οργάνωσης Επείγουσας Ιατρικής Υπηρεσίας, η οποία παρέχει ταχύτατα και δωρεάν, επείγουσα πρώτη ιατρική αντιμετώπιση, σε όλη την επικράτεια της χώρας και επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Επείγουσας αντιμετώπισης. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα, φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας. Αριθμεί, πάνω από 5000 εθελοντές σε όλη τη χώρα, και είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και κατά τη διάρκεια Εθνικών ή και Θρησκευτικών Εορτών και Αργιών.

Οι ‘Ελληνες ιατροί, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Ιατρικού Τομέα του οργανισμού United Hatzalah, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου αξίζει να σημειωθεί, πως διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, ότι ο εκτιμώμενος χρόνος αντίδρασης, ήταν, στα τρία λεπτά σε επείγοντα περιστατικά τα οποία συνέβαιναν στην ενδοχώρα και στα 90 δευτερόλεπτα στις αστικές περιοχές. Ενώ στη συνέχεια, συναντήθηκαν με Διευθυντικά και Διοικητικά στελέχη, τα οποία τους παρουσίασαν όλον τον επιχειρησιακό μηχανισμό, τον εξειδικευμένο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς και τα πρωτόκολλα διαχείρησης αντιμετώπισης, και εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση, έδωσαν οι Έλληνες Ιατροί, στη δυνατότητα προσαρμογής της υπηρεσίας αυτής στα Ελληνικά νησιά, καθώς και στις απομακρυσμένες περιοχές στην Ελλάδα.

Ακολούθως, η ελληνική αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε το Νοσοκομειακό Συγκρότημα Hadassah Medical Center στην Ιερουσαλήμ. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Γενικής Χειρουργικής και ΜονάδοςΤραύματος, ο οποίος τους έκανε την επίσημη παρουσίαση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, καθώς και των εξελιγμένων μηχανισμών διαχείρησης και αντιμετώπισης του Επείγοντος Τραύματος. Μετέπειτα, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Ογκολογίας και Μονάδος Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας, ενώ στη συνέχεια, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με το προσωπικό και το Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο Hadassah Medical Center , αποτελεί το σημείο αναφοράς στο Ισραήλ, για τα Ογκολογικά περιστατικά και την αντιμετώπιση του Επείγοντος Τραύματος. Για το λόγο αυτό, και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων, ως κέντρο ιατρικής εκπαίδευσης προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την επίσκεψή της, η ελληνική αποστολή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων, μαζικών καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων, καθώς και διακρατικής συνεργασίας, στην ιατρική έρευνα & ανάπτυξη, την ιατρική τεχνολογία και στα συστήματα πληροφορικής στην υγειονομική περίθαλψη.

Στα πλαίσια της προοπτικής περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών, πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν, η δημιουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του τραύματος και τη διαχείριση κρίσεων, μαζικών Καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων, η δημιουργία προγράμματος ανταλλαγής ιατρών , καθώς και γενικότερης συνεργασίας με επαγγελματίες του χώρου υγείας από την Ελλάδα, οι οποίοι ειδικεύονται στον τομέα της επείγουσας ιατρικής και του τραύματος.

Επίσης, αναφέρθηκε η δυνατότητα αξιολόγησησ και συμβουλευτικήσ κατεύθυνσησ από Ισραηλινούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξελισσόμενα τμήματα επειγόντων περιστατικών και σε πρωτόκολλα αντιμετώπισης του επείγοντος τραύματος και τέλος, η συμμετοχή Ισραηλινών επιστημόνων, ως ομιλητές σε σεμινάρια και διεθνή συνέδρια, τα οποία πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και σχετίζονται με την αντιμετώπιση του τραύματος και της επείγουσας ιατρικής.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο Ομότιμος Καθηγητής Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας και Πνευμονολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαλτόπουλος, ο Δρ. Δημήτριος Τσιφτσής, Γενικός Χειρουργός, Επιστημονικός και Διοικητικός Υπεύθυνος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας "Αγ. Παντελεήμων", ο Δρ. Βασίλειος Κ. Καλδής, Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελητής Α ΕΣΎ Χειρουργικής στοΓενικο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ Νοσοκομειο Tριπόλεως "Η Ευαγγελίστρια ", ο Δρ. Σταμάτιος Παπαδάκης, Διευθυντής της Β΄Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Κ.Α.Τ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ορθοπεδικής Χειρουργικής & Τραυματολογίας και ο Δρ. Νικόλαος Γ. Τσαμόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Μονάδος Αντιμετώπισης Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, του Νοσοκομείου «Mediterraneo», ο οποίος ήταν και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Ιατρικής Αντιπροσωπείας.

Την αντιπροσωπεία των Ελλήνων επιστημόνων, υποδέχθηκε την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, στην οικία του, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Ισραήλ, Κος Κωσταντίνος Μπίκας.




Γιατροι_στο_Ισραηλ_7jpg
Γιατροι_στο_Ισραηλ_8jpg
Γιατροι_στο_Ισραηλ_56pg
Γιατροι_στο_Ισραηλ_5jpg
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης