Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ζητούν από τον «Ρουβίκωνα» να αποχωρήσει... λόγω αρνητικής δημοσιότητας

katalipsi-prutaneia-ekpa

Με ανακοίνωσή τους οι Πρυτανικές αρχές καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από «εξωπανεπιστημιακές» οργανώσεις - Ένταση το πρωί όταν φοιτητές εγκλώβισαν καθηγητές στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

«Αρνητική δημοσιότητα», προκαλεί η παρουσία του «Ρουβίκωνα» στη Φιλοσοφική σχολή, σύμφωνα με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία, (υπερψήφισαν οι παρατάξεις: Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση και Ανεξάρτητη Παν/κη ‘Έκφραση, καταψήφισαν οι παρατάξεις: Πρωτοβουλία Εργαζομένων και ΔΑΣ),  καλεί την οργάνωση «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή.

Και τονίζει; «Την τελευταία 8ετία των μνημονίων, τα Παν/μια υποφέρουν από σοβαρή υποχρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού. Κινήσεις όπως η εν λόγω, βοηθούν μέσω της αρνητικής δημοσιότητας στη συγκάλυψη αυτών των προβλημάτων και στη δημιουργία εικόνας ότι τα Δημόσια Παν/μια είναι άνδρα ανομίας και παραβατικότητας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στις νεοφιλελεύθερες φωνές να τα αμφισβητούν και να προωθούν την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους.

Το Πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να το διαφυλάξουμε, να το προστατέψουμε χωρίς να γίνονται ενέργειες που το απειλούν. Θα πρέπει να παλέψουμε για την ελεύθερη ακαδημαϊκή έκφραση, τη δημοκρατία στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία.Πρέπει να διαφυλάξουμε ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ μας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.Γι’ αυτό καλούμε την οργάνωση <ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ>, να σκεφτεί και να διαβεί το ρουβίκωνα αποχωρώντας από την Φιλοσοφική».

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ ζητούν από το «Ρουβίκωνα» να αποχωρήσει από τη Φιλοσοφική

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ με σημερινή ανακοίνωση καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του “Ρουβίκωνα” να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.“Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις”, τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές στην ανακοίνωση. Νωρίς σήμερα το πρωί προκλήθηκε ένταση κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών με αίτημα να μην υπάρξει απόφαση από τη Σύγκλητο κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική σχολή

Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

anakoinos


Φοιτητές εγκλώβισαν καθηγητές στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ένταση δημιουργήθηκε στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών λίγο μετά τις 9 το πρωί από ομάδα περίπου 50 φοιτητών που εγκλώβισαν σε αίθουσα συνεδριάσεων περίπου 30 πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Κατά πληροφορίες η ομάδα των φοιτητών ζητούσε, μεταξύ άλλων, να συζητηθεί στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η διάσπαση του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας και επιπλέον αξίωσαν να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για να συζητηθεί η παρουσία του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους φοιτητές είπαν στους πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν στην προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση της Συγκλήτου: «Φέρατε τον Μητσοτάκη στο Πανεπιστημίο Αθηνών και δεν θα έρθει ο Ρουβίκωνας;»!

Το σημερινό επεισόδιο, έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) για την κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής Σχολής από μέλη του Ρουβίκωνα.

Η ΠΟΣΔΕΠ κάλεσε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της, τα δε αρμόδια όργανα και οι θεσμοί της να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς απαιτώντας συγκεκριμένα «να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» καθώς και να αποδοθούν πίσω στα Πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα.
Καλούμε τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα, και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και τα άλλα Ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα επιδοκιμάζουμε και υποστηρίζουμε την αποφασιστική στάση της Κοσμητείας».


Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού

panedllss

ΣΧΟΛΙΑ (54)

ΑΑΑΑΧΧΧΧ

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

agg

Μπείτε μέσα η αστυνομία και σπάστε χέρια & πόδια στο κάθε καλόπαιδο από διαλυμένες οικογένειες που τον παίζουν νταηλίκι καταλαμβάνω ότι μου κατέβει στο μυαλό/ Ας παραιτηθεί η αστυνομία ,να μην πληρώνονται αφού δεν παράγουν έργο. Ανίκανοι είναι. Μόνο καφέδες ξέρουν να πίνουν και να δίνουν κλήσεις για κράνος.

Δεν χρειαζεται

Κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης , απλά. Κι αναλογη μείωση φόρων .

;;;

Γιατί συνεχίζετε να τα αποκαλείτε πανεπιστήμια; Δεν εχει πανεπιστήμια πια η Ελλάδα. Ευτυχώς εχει ακόμα κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει και οτι κάνουν το κάνουν μόνοι τους μαζί με λίγους καθηγητές.

Ο ΜΠΑΜΙΑΣ

μου ηρθε μια αναλαμπη στο μυαλο ! φανταστικα αν τωρα ηταν η χρυση αυγη εξουσια τι θα εκαναν οι υποστερηκτες τους στον κοσμακη που δεν θα τους ακολουθουσε.. τουλαχιστον αυτοι οι τραμπουκοι του ρουβικωνα εχουν ενα Α' επιπεδο μορφωσης... οι αλλοι ειναι τσελιγκες....

ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ο Ρουβίκωνας αν και διαφωνώ σε ορισμένα θέματα μαζί τους, πιστεύω ότι είναι μια γνήσια αυθεντική και αγωνιστική φωνή ελευθεριας που πρέπει να ακούγεται σε όλα τα πανεπιστήμια.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Και γω συμφωνω να πάνε στα τσακίδια κι ακόμα παραπέρα.Υπάρχει κι άλλος τρόπος ομως......

...

Με ρέγουλα τη φαρμακευτική του Καρανίκα. Τίγκα στη δημοκρατία και την ελευθερία ο Ρουβίκωνας, με τις μπογιές, τις βαριοπούλες, τα σπασίματα και τις απειλές. Γράφεις και με το ψευδώνυμο "Σωκράτης", τρομάρα σου. Τα πανεπιστήμια δεν χωράνε φασίστες, αναρχοάπλυτους και λαθρομετανάστες που πουλάνε ναρκωτικά και προϊόντα μαϊμού. Τα πανεπιστήμια είναι χώρος μάθησης και δημιουργίας.

@ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Βρε καμμένε εγκεφαλε απο τι είστε καταπιεσμένοι και ψάχνετε να ‘ελευθερωθείτε’;;; Τα έχετε κάνει όλα σαν τα μούτρα σας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Μικροαστε εξυπνακια δεν είναι κακό να θέλεις να αλλάξεις αυτό το σάπιο καπιταλιστικό και εκμεταλλευτικό συστημα

Βαγγελης

Απόφαση για γέλια. Δεν ορίζει χρονικό ορίζοντα. Ποιά είναι η απάντηση αν αυτοι απαντήσουν "δεν φεύγουμε"; Κανονικά μια σοβαρή ανακοίνωση θα έπρεπε να έλεγε: "Θα αποκαταστήσετε τις φθορές εντός 24ώρου και θα αποχωρήσετε αλλιώς θα προβούμε στη νόμιμη διαδικασία απομάκρυνσης". Αλλά αυτό για να γίνει θέλει @@ που προφανώς δεν διαθέτουν. Η σύγκλητος και γενικότερα η διοίκηση τρέμουν και φοβούνται για τα αντίποινα. Θα φάνε ξύλο, θα τους κάψουν τα αυτοκίνητα κλπ κλπ. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση στη Φιλοσοφική (και όχι μόνο) στην Ελλάδα του 2018.

🇬🇷

Όποιος Ιδιωτικοποιήσει τα "πανεπιστήμια", Θα πάρει και την Ψήφο μου.

ακατανομαστος

αυτα λετε μεταξυ σας εσεις οι "λεφταδες" και καμαρωνεται κιολας? η μορφωση και η παιδεια δεν ειναι εμπορικο προιον για να την πουλας και να την αγοραζεις....!

ο Ρουβίκωνας στην Φιλοσοφική...

ο Ρουβίκωνας στην Φιλοσοφική...τί πρόβλημα έχετε; προς Θεού δηλαδή...όλοι έχουν δικαίωμα στην παιδεία και είναι φιλοσοφικό το ερώτημα για το αν σπάσεις την Πρεβεία του Ιράν ή αμα σπάσεις την Πρεσβεία του Ιρακ..to be or not to be!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης