Μαχαιρώματα και άγριες ληστείες σε φοιτητές - Τι καταγγέλλει καθηγητής του ΕΚΠΑ

Μαχαιρώματα και άγριες ληστείες σε φοιτητές - Τι καταγγέλλει καθηγητής του ΕΚΠΑ

Κραυγή αγωνίας για τα κρούσματα ανομίας μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου Αθηνών - Φοιτητής έπεσε θύμα ληστείας, μαχαιρώθηκε από τρία άτομα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες - «Μου επιτέθηκαν δύο άτομα στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και μου άνοιξαν την τσάντα υπό την απειλή μαχαιριού» λέει άλλος φοιτητής - «Είμαστε εκτεθειμένοι σε κακοποιά στοιχεία» λέει ο καθηγητής Μάνος Στεφανίδης στο ΘΕΜΑ 104,6

Κραυγή αγωνίας από καθηγητή του ΕΚΠΑ
για τα κρούσματα ανομίας μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου Αθηνών
.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και περιγράφει την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε 
επιστολή του προς τον Πρύτανη του πανεπιστημίου.

Όπως τονίζει, τα καθημερινά κρούσματα βίας εκθέτουν όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, φοιτητής του ΕΚΠΑ έπεσε θύμα ληστείας. Μαχαιρώθηκε από τρία άτομα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα, τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έβρισαν τον αναπληρωτή καθηγητή όταν τους ζήτησε να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις. Δύο φύλακες προσέτρεξαν στο σημείο από το πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον έσωσαν από τα χειρότερα, αναφέρει στην επιστολή του ο καθηγητής.

Όπως αναφέρεται επίσης, φοιτητής που έπεσε θύμα επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε:

«Μου επιτέθηκαν δύο άτομα στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και μου άνοιξαν την τσάντα υπό την απειλή μαχαιριού. Μου πήραν κινητό, γυαλιά και λεφτά. Στην ασφάλεια, μου ανέφεραν ότι έχει γίνει και σε άλλους τρεις φοιτητές τις τελευταίες πέντε μέρες, δηλαδή συνολικά πέντε διαφορετικά συμβάντα μέσα σε πέντε ημέρες. Θέλω να τονίσω πως πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές, γιατί υπάρχει κίνδυνος. Όπως σας είπα αυτά τα άτομα επιτίθενται εντός του πανεπιστημίου σε περιοχές που έχει σκοτάδι, άρα οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν από εκεί. Εμένα, με πέτυχαν στα γήπεδα του τένις, για να καταλάβετε, στο στενό στην 1η πανεπιστημιούπολη».

Η ανοικτή επιστολή του αναπληρωτή καθηγητή προς τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρύτανι, Σας απευθύνω την παρούσα, ανοικτή επιστολή πρώτον γιατί θεωρώ ότι περαιτέρω αποσιώπηση των καθημερινών κρουσμάτων βίας που συμβαίνουν στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκθέτει όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και φέρει τους πάντες προ των ευθυνών των, και αφετέρου επειδή αναγνωρίζω το συνεχές σας ενδιαφέρον ώστε να βελτιωθούν χρόνιες κακοδαιμονίες που ταλανίζουν το πανεπιστήμιό μας.

Αναφέρομαι στην προκλητικά αυξανόμενη παραβατικότητα και στις εγκληματικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες στην αχανή περιοχή της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και οι οποίες με τη δύση του ηλίου καθίστανται απροκάλυπτα επικίνδυνες για διδάσκοντες, για διδασκομένους και για το λοιπό προσωπικό του ΕΚΠΑ.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Και η συγκάλυψη των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας εξισούται με συνενοχή όλων ημών των εχόντων την ηθική αλλά και τη νομική ευθύνη. Πίσω από το αδειανό πουκάμισο ενός διάτρητου «ασύλου» ανεχόμαστε αποθρασυμένους εγκληματίες να ληστεύουν το ΑΤΜ του κτηρίου της Φιλοσοφικής υπό την απειλή περιστρόφου μπροστά στα μάτια έντρομων φοιτητών 8 το πρωί, ενώ όσοι αποχωρούν από τα μαθήματα στις 9 το βράδυ, μεταπτυχιακοί κυρίως φοιτητές και διδάσκοντες, οργανώνονται σε ομάδες για να καταφέρουν να φτάσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι στα συχνά παραβιασμένα αυτοκίνητά τους. Επειδή, κ. Πρύτανι, όλη η πανεπιστημιούπολη παραμένει αφώτιστη εδώ και πολύ καιρό δημιουργώντας σκηνικό θρίλερ, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες σχολές. Θυμάμαι επίσης το θλιβερό γεγονός που συνέβη προ χρόνων, όταν μια ομάδα πάλι οπλοφόρων με την απειλή περιστρόφου έβγαλαν τον τέως πρόεδρο του Φαρμακευτικού Τμήματος από το αυτοκίνητό του τον λήστευσαν και διέφυγαν με αυτό. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Κάνω έκκληση να επέμβετε και να λάβετε μέτρα προτού ζήσουμε τα χειρότερα. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που κακοποιοί και περιπολικό της αστυνομίας αντάλλασσαν πυροβολισμούς έξω από τη νέα φοιτητική εστία εμπρός από το αμφιθέατρο του ΜΙΘΕ! Είναι κοινό μυστικό ότι ομάδες παραβατικών μπαινοβγαίνουν στην κεντρική φοιτητική εστία επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, και μέσω αυτής έχουν διαρρήξει τρεις φορές το συστεγαζόμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο-κολυμβητήριο! Προσωπικά είμαι από τους τυχερούς, αφού το γραφείο μου στον 9ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής έχει διαρρηχθεί μόνο μία φορά (!). Και μόνο μία φορά μου έσπασαν το αυτοκίνητο με την ασήμαντη […] απώλεια ενός λάπτοπ. Μάλλον η τέχνη προστατεύει τους ιστορικούς της… Την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, η ώρα 6:30 μ.μ., μεταπτυχιακός φοιτητής του Φαρμακευτικού ληστεύεται, πορτοφόλι και λάπτοπ, μαχαιρώνεται και στέλνεται σε νοσοκομείο από τρεις τραμπούκους, οι οποίοι βέβαια παραμένουν ασύλληπτοι. Την επόμενη μέρα, 25 Ιανουαρίου, περί τις 4:30 μ.μ., οι ίδιοι τρεις τραμπούκοι (;) με ένα μπουλντόγκ με προπηλακίζουν σκαιά και με καθυβρίζουν όταν τους ζητώ να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις, το οποίο ρύπαιναν.

Οι δύο συνάδελφοι φύλακες που προσέτρεξαν από το παρακείμενο πανεπιστημιακό γυμναστήριο με έσωσαν από τα χειρότερα. Αναφέρομαι σε προσωπικά παραδείγματα ώστε να μην τολμήσει κανείς να τα αμφισβητήσει. Γνωρίζετε όμως ότι σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάλογες οδυνηρές εμπειρίες. Προσερχόμεθα πλέον στην εργασία μας, ειδικά τις βραδινές ώρες, με φόβο αλλά και με ντροπή. Κι αν εμείς αισθανόμαστε έτσι, φαντάζεστε, νομίζω, πώς αισθάνονται π.χ οι πρωτοετείς μας φοιτητές, για τους οποίους έχουμε τεράστια ευθύνη, όπως πιστεύω ότι θα συμφωνείτε. Και ας μην αναφερθώ στα απίστευτα συμβάντα κλοπής ολόκληρης της στέγης της νέας βιβλιοθήκης ή των μεταλλικών στοιχείων από τους στύλους φωτισμού από Ρομά (;), με αποτέλεσμα να βρίσκεται χρόνια τώρα σε εγκληματικό σκοτάδι η πανεπιστημιούπολη, το δάσος της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, απολαμβάνουν και εκατοντάδες περίοικοι.

Κύριε Πρύτανι, θα είναι το μεγάλο επίτευγμα της θητείας σας αν απαλλάξετε την πανεπιστημιούπολη από τα κακοποιά στοιχεία που τη λυμαίνονται ληστεύοντας, κακοποιώντας, εμπορευόμενοι ναρκωτικά κ.λπ. Καταρχάς πρέπει τάχιστα να επαναλειτουργήσουν οι στύλοι φωτισμού. Οι πύλες εισόδου μετά τη δύση του ηλίου πρέπει να επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων μόνο με την επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας.Αυτοκίνητο του πανεπιστημίου πρέπει να περιπολεί συνεχώς γύρω από τα κεντρικά κτήρια από τη δύση του ηλίου ως τουλάχιστον το πέρας των μαθημάτων, έχοντας μάλιστα και σειρήνα για να χρησιμοποιηθεί ως εκφοβισμός αν παραστεί ανάγκη. Επίσης απαιτείται ενδοσυνεννόηση ανάμεσα στους φύλακες των σχολών και των φυλακίων, και ασφαλώς μεγαλύτερη εγρήγορση, γιατί σήμερα παρουσιάζονται οι ίδιοι και καταπτοημένοι και ανασφαλείς. Περισσότερο ανασφαλείς και περισσότερο εκτεθειμένοι από όλους εμάς! Τέλος, μεγαλύτερη και αμεσότερη συνεργασία με την αστυνομία, η οποία δυο τρεις φορές αν παρέμβει αστραπιαία, νομίζω ότι θα περιορίσει στο ελάχιστο την παραβατικότητα, καθώς η ανομία και η έλλειψη αστυνόμευσης δημιουργούν ολοένα αυξανόμενη ασυδοσία. Είθε, κ. Πρύτανι, η πολιτεία να σας συντρέξει στο δύσκολο έργο σας. Όλοι εμείς πάντως, οι αγωνιώντες και αγωνιζόμενοι συνάδελφοί σας, βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Υ.Γ.: Σας θυμίζω την περίπτωση απομακρυθέντος υπαλλήλου μας, του κ. Φώτη Χαλκίδη, ο οποίος ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με την αλβανική μαφία της Πανεπιστημιούπολης, ενώ ο γιος του Σάββας, που υπηρετεί ως φύλακας, έχει ξυλοκοπηθεί εν ώρα υπηρεσία τουλάχιστον δύο φορές με την αστυνομία τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην παρεμβαίνει προφασιζόμενη το κόλλημα του ασύλου. Κάποτε αυτή η υποκρισία πρέπει να σταματήσει. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.

Μάνος Στεφανίδης Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Πηγή: Foititikanea.gr

Μάνος Στεφανίδης στο ΘΕΜΑ 104,6: «Είμαστε εκτεθειμένοι στα κακοποιά στοιχεία»

"Έχει τρωθεί η αξιοπρέπειά μου και το κύρος μου ως δασκάλου" είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, αναφερόμενος στην παράνομη δράση εξωσχολικών στοιχείων στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ξεκάθαρα ότι "η αστυνομία είναι δύσθυμη στο να επέμβει λόγω του ασύλου. Αντιλαμβάνομαι ότι και οι αστυνομικοί φοβούνται γι' αυτό μπαίνουν χωρίς διακριτικά ή με συμβατικά αυτοκίνητα".

Χαρακτήρισε το άσυλο "φενάκη" και τόνισε: "Είμαστε εκτεθειμένοι στη δράση κακοποιών στοιχείων". 

Συγκρίνοντας την τωρινή κατάσταση με το παρελθόν ο κ. Στεφανίδης είπε ότι "ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν ξεκάθαρος. Από την Πρυτανεία Πελεγρίνη και μετά έχουμε κάποια βελτίωση του κλίματος".

Αναφερόμενος στις παραινέσεις Γαβρόγλου προς το φοιτητικό κίνημα να καταστείλει και να απομονώσει τα παράνομα στοιχεία στους χώρους των Πανεπιστημίων, ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ είπε "αυτά είναι παρωχημένα πράγματα. Η πλειονότητα των φοιτητών είναι αδιάφορη και απολίτικη σήμερα". 

"Δυστυχώς γνωρίζω, προέρχομαι από την Αριστερά" ήταν η κατακλείδα των όσων είπε στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Έβαλε, δε, τα γέλια όταν οι δημοσιογράφοι τον παρότρυναν να στείλει την επιστολή του, εκτός από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ και στον πρώην υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς, πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής για την Παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια. "Δεν το γνώριζα" είπε και συνέχισε να γελά...   
 

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Μαρία Βασιλείου

Ο κ Στεφανίδης που (ευ)θαρσώς καταγγέλει, ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται εκεί μέσα εδώ και χρόνια, και για ποιους λόγους έχει γίνει βούκινο η πολιτεία του, και γιατί τον έχουν απειλήσει κιόλας; Ενα- ένα θα αποκαλυφθούν όλα ... κ. Στεφανίδη, που έχετε και "χρέος να προστατεύσετε κιόλας ...'τις προωτοετείς φοιτήτριες"... Ντροπή ... Για κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη..διότι σας έχουν πάρει πρέφα μέχρι και οι πέτρες στη Φιλοσοφική Σχολή...

ΔΔΔ

Ελληνες, ας μην παριστανουμε οτι ενδιαφερομαστε για τη βια, τους βανδαλισμους, την ανομια, και την ρυπανση. Τα εχουμε (απο)δεχτει προ πολλου. Απλα γυρναμε το κεφαλι αδιαφορα και συνεχιζουμε. Το απογευμα καφε, ιντερνετ και το βραδακι εξοδο για ποτο ή ελλειψει χρηματων, τηλεοραση. Ας μην στρουθοκαμηλιζουμε. Οχι μονο αποδεχομαστε τετοια φαινομενα, αλλα εκλεξαμε και κυβερνηση που τα υποστηριζει.

Στέλιος

Αυτά τα αίσχη γινόντουσαν και τα προηγούμενα χρόνια και μέσα στα ιδρύματα και στα Εξάρχεια. Δε θυμάμαι καμία διαφορετική αντιμετώπιση εκτός της αρρωστημένης αριςτερης ιδεοληψίας και του στρουθοκαμηλισμού. Η Πατρίδα που έδωσε κάποτε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα σήμερα πάσχει απο πολλές αρρώστιες και παράγει φραπεδιαρηδες κάφρους, παράσιτα. Έχουμε καταντήσει η Τζαμαικα της Ευρώπης και απαιτούμε να μας σέβονται οι γείτονες. Οι σημερινοί προπαντός αριστεριζωντες νεολέροι δεν αξίζουν να λέγονται Έλληνες αλλά μάλλον Νεοπιθηκοι. Περαστικά. Εύχομαι κάποτε να ξυπνήσετε.

ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ !!!

Τό κάνατε ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ !!! ΑΠ’ΕΞΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ! ΝΤΡΟΠΗ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ , ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΕΡΑ . ΝΤΡΟΠΗ , ΜΑΜΩ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΑΣ !!!

Swiss

Αν συμβεί κάτι Στο δικό μου παιδί να δούμε που θα κρυφτούν !! θα τους κλαίνε οι μάνες τους ! κάφροι αριστεροι

ΗΛΙΑΣ

Μα γιατί αγανακτεί ο κόσμος? Εφόσον ψήφισαν τους αριστερούς, θα υποστούν και άλλα πολλά δεινά. Περαστικά μας!!!!!

5Zalis

εχει μειωθεί η εγκληματικότητα, υποστηρίζει ο τόσκας...

Γιάννης

ΓΕΝΙΚΟ ασυλο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών ε;

Klaus

Oλα τα ΑΕΙ τα κανανε γιαφκες κακοποιων, οι συριζομαστουρες. Πρεζονια, καταζητουμενοι, αναρχικοι, τρομοκρατες, ληστες, δολοφονοι και ολοι αυτοι αμετανοητοι εγκληματιες , του συριζοindymedia club.

Ορε

Δε πειραζει,,, συριζα ψηφισατε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης