Δύσκολη νύχτα και πάλι στην Κεφαλονιά: Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Δύσκολη νύχτα και πάλι στην Κεφαλονιά: Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στον Άνω Κατελειό, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους - Μάχη με τις φλόγες και στις περιοχές Ρατζακλί, Μαυράτα και Κομποθεκράτα

fotia_main01
Δύσκολη η νύχτα στο νησί της Κεφαλονιάς, όπου εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτα πολλαπλές δασικές πυρκαγιές. Το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στον Άνω Κατελειό, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Οι πυροσβέστες, παράλληλα, δίνουν «μάχη» με τις φλόγες και στις περιοχές Ρατζακλί, Μαυράτα και Κομποθεκράτα. Στο χωριό Σκάλα, οι τουρίστες έχουν εγκαταλείψει τα καταλύματά τους και έχουν μεταφερθεί στην παραλία.

Στο νησί του Ιονίου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στα πολλαπλά πύρινα μέτωπο επιχειρεί όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού. Σε αρκετά χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω της καταστροφής κολώνων της ΔΕΗ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

Κλείσιμο


Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χωριό Σκάλα, που απειλείται από τη φωτιά, είναι από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού.

INKEFALONIA.GR : Πυρκαγιά Πάστρα





fotia02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης