Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό Ζόλα

Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έξω από το χωριό Ζόλα

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες - Εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού - Απομακρύνθηκαν επίσης όλα τα αυτοκίνητα - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκαλώντας αναζωπυρώσεις - Και δεύτερη φωτιά στην άλλη πλευρά του νησιού, στο χωριό Βλαχάτα

4529317
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες αλλά και τον πολύ δυνατό αέρα, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το χωριό Ζόλα στη Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

INKEFALONIA.GR : Πυρκαγιά στα Ζόλα


Για την κατάσβεση της  πυρκαγιάς  που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

fotia


«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Κλείσιμο
«Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες.. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα . Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά», δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά ξεσπασε πριν λίγη ώρα στο χωριό Βλαχάτα στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.


kf001
kf002
kf003
kf004
kf005
kf006
kf007
kf008
kf009
kf0010
kf0011
kf0012
kf0013
kf0014
kf0015
kf0016
kf0017


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kefaloniapress.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης