Το υπουργείο Υγείας ψάχνει γιατρούς για τα κέντρα φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων

centre

Στοχεύοντας στην προσέλκυση γιατρών και οδοντιάτρων ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II

Σε αναζήτηση γιατρών και οδοντιάτρων για τις δομές φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων βρίσκεται το υπουργείο Υγείας. Παθολόγοι, γενικοί γιατροί, παιδίατροι παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – όπως συμβαίνει και με την κάλυψη των εκατοντάδων κενών θέσεων στις περίφημες Τοπικές Μονάδες Υγείας- καθώς επίσης και ψυχίατροι όπως προκύπτει από την προκήρυξη του προγράμματος PHILOS II που υλοποιεί το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στοχεύοντας στην προσέλκυση γιατρών και οδοντιάτρων ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II.

Σύμφωνα με αυτήν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κ. Ξανθού, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του αγροτικού γιατρού και επιπλέον 400 ευρώ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ, θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 ευρώ μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 ευρώ.

Επιπλέον, χορηγούνται και τα λοιπά επιδόματα που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του ειδικού ή ενιαίου μισθολογίου (όπως οικογενειακό, μεταπτυχιακών σπουδών).

Στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, για το ειδικευμένες γιατρούς, χωρίς την υποχρέωση να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για τους γιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Μάρκος

Εδώ δεν πάνε στην παραμεθόριο να φροντίζουν Έλληνες φορολογούμενους οι "φακελάκιδες", θα πάνε στο φασιστερό-Τσυριζαϊκο καθαρτήριο της Μόριας;;;

Totenkopf

Ρε ξεφτίλες για τους Έλληνες ακρίτες που ζούν τοσα χρόνια υπό δυσμενής συνθήκες πότε θα νοιαστείτε;Δεν ντρέπεστε ρε να δίνετε επιδοτήσεις για γιατρούς που θα κουράρουν λαθρομετανάστες και οι Έλληνες να πεθαίνουν;Άλητες θα λογοδοτήσετε

Νεος Γιατρός μετανάστης

Αηδία απ όπου και να το πιάσεις. Σίχαμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης