Ανησυχία για το νερό στη Θεσσαλονίκη: Αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου

Στην εισαγγελία πρωτοδικών η έρευνα του στρατοδικείου   - Η ρύπανση έγινε γνωστή τον περασμένο Ιανουάριο

Από τη λίμνη Πολυφύτου φαίνεται πως προέρχεται η ρύπανση με πετρελαιοειδή που διαπιστώθηκε στις αρχές του έτους στην επιφάνεια της δεξαμενής του εργοστασίου επεξεργασίας νερού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως «πιθανή η ρύπανση από αγωγό του Ελληνικού Στρατού». Την υπόθεση έχει αναλάβει στρατιωτικός αντιεισαγγελέας και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο ποινικής αξιολόγησης με πιθανή τη διεξαγωγή νέας έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση η λίμνη Πολυφύτου αποτελεί μέρος του ρου του Αλιάκμονα που υδροδοτεί κατά 60% τη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι εντοπίστηκε πετρέλαιο σήμανε συναγερμό για την ποιότητα του νερού το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κατάλληλο.

Στη διώρυγα μήκους 50 χιλιομέτρων δεν υπάρχει κανένα μέσο εντοπισμού μόλυνσης. Το καλό είναι πως τα σχετικά μέσα υπάρχουν στη Σίνδο όπου και εντοπίστηκε τελικά η μόλυνση.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ΕΥΑΘ αναγκάστηκε να μειώσει την παροχή νερού από τον Αλιάκμονα και να αυξήσει την παροχή από τις πηγές Αραβησσού, ενώ παράλληλα αύξησε τα ειδικά φίλτρα και αύξησε τις αναλύσεις ποιότητας νερού πριν αυτό καταλήξει στις βρύσες των νοικοκυριών και των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο: Ανησυχία για το νερό στη Θεσσαλονίκη: Αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου
Ανησυχία για το νερό στη Θεσσαλονίκη: Αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Άρης

Με όλο το σεβασμό προς τον συντάκτη του άρθρου αλλά νομίζω ότι από το ''πιθανή η ρύπανση από αγωγό του Ελληνικού Στρατού'' που αναφέρεται στη δικογραφία (πάντα με βάση το δημοσίευμα), μέχρι το ''αγωγός του στρατού μολύνει με πετρέλαιο τη λίμνη Πολυφύτου'' που αναφέρει ο τίτλος του άρθρου, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Εκτός εάν η πιθανότητα εκλαμβάνεται εκ των προτέρων ως βεβαιότητα....

Ζαρατουστρα

Ακόμη υπάρχει η διαρροή? Δεν το έφτιαξαν το πρόβλημα? Κουνούπια έχουμε, ρύπανση από τις βιομηχανίες έχουμε, τον βιολογικό καθαρισμό όλης της Θεσσαλονίκης έχουμε, μολυσμένο νερό έχουμε....και θέλετε και ΕΝΦΙΑ ρε παλιο!@#!@#!@#?

kyriakos

Σκάσε και πλήρωνε. Δικιά σου είναι η κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

wines01

Παρέμβαση των Ελλήνων οινοποιών στις προξενικές αρχές του Ντίσελντορφ και στο ΥΠΕΞ – Καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τους γείτονες - Το ζήτημα είχε αναδείξει το protothema.gr πριν από την έναρξη της έκθεσης

2