Μάτι: Σε κλίμα συγκίνησης παραδόθηκαν στους πυρόπληκτους είδη βοήθειας από 12 νησιά

Μάτι: Σε κλίμα συγκίνησης παραδόθηκαν στους πυρόπληκτους είδη βοήθειας από 12 νησιά

O Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου παρέδωσε 9 κιβώτια με φάρμακα, 62 κιβώτια με τρόφιμα, 17 κιβώτια με είδη υγιεινής και καθαρισμού και 68 κιβώτια με νερά

mati_nisia_arthro
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, είχε την ευθύνη συγκέντρωσης των βοηθημάτων προς τους πυρόπληκτους της Αττικής από τα δώδεκα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, παρέδωσε στον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πυρόπληκτης περιοχής, Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Εριφυλλίδη, 9 κιβώτια με φάρμακα, 62 κιβώτια με τρόφιμα, 17 κιβώτια με είδη υγιεινής και καθαρισμού και 68 κιβώτια με νερά.

Η συνεισφορά αυτή των κατοίκων των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως προς τους πυροπαθείς της Αττικής μεταφέρθηκε με φορτηγό όχημα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ύστερα από την ευγενική προθυμία του Επιστάτου κ. Κων. Κουσουνάδη.

Κατά την παράδοση των βοηθημάτων τελέσθηκε, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, από τον Πυροσβέστη, ο οποίος την ώρα του καθήκοντος, κατά την οποία ο ίδιος έσωζε ζωές, έχασε στη φωτιά την οικογένειά του, με τη συμμετοχή και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της συζύγου του Μαργαρίτας και του έξι μηνών, την έσχατη στιγμή βαπτισθέντος, παιδιού του Κωνσταντίνου.

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τα μέλη της συνοδείας του Κων. Κουσουνάδη, Δρ. Πολυχρ. Μπαϊρακτάρη και Δήμητρα Φανερού, και μετέφερε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Δήμητρα Φανερού που δημοσίευσε το romfea.gr
mati_nisia_mesa
mati_nisia_mesa2
mati_nisia_mesa3
mati_nisia_mesa4
mati_nisia_mesa5
mati_nisia_mesa6


Πηγή: Romfea.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης