Σχολείο στη Φθιώτιδα αντί αγιασμού έκανε... κατάληψη

pelasgia

Στις επάλξεις με το καλημέρα το Γυμνάσιο-Λύκειο Πελασγίας - Το ολιγομελές τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου θα αναγκαστεί να μετακομίσει στη Στυλίδα, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων

Κατάληψη αντί για αγιασμό έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου - Λυκείου Πελασγίας στη Φθιώτιδα, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι τη νέα σχολική χρονιά.

Το ολιγομελές τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου, με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν πρόκειται να λειτουργήσει και οι τρεις μαθήτριες, θα χρειαστεί να μετακομίσουν στη Στυλίδα, αν θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 70 χιλιόμετρα ημερησίως και πολύς κόπος για νεαρά παιδιά που αυτή τη χρονιά θα έπρεπε ανεπηρέαστα να διαβάζουν.

Οι άνθρωποι της Πελασγίας επικαλούνται παλαιότερη διάταξη ρύθμισης της λειτουργίας τμημάτων προσανατολισμού και συγκεκριμένα το Άρθρο 4 που αναφέρει, «Σε απομονωμένα Γενικά Λύκεια της Νησιωτικής & Ηπειρωτικής χώρας όπου οι σχολικές μονάδες ανήκουν στις κατηγορίες Η-ΙΒ και στα οποία η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος ομάδας προσανατολισμού ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν την διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων».

Στον συγκεκριμένο αγώνα τους οι μαθητές έχουν στο πλευρό τους και τους γονείς τους οι οποίοι δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την κατάληψη μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να μετεγγραφούν τα παιδιά τους στο Λύκειο Στυλίδας.

Πηγή: LamiaReport

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Πανος ΠαΠ

Ατομα σαν και εσενα μου επιβεβαιωνουν καθημερινα το λογο που βρισκομαστε σε αυτη τη κατασταση ως χωρα...Καταντησε ντροπη να διεκδικουμε αυτα που μας ανηκουν...!!(Μπεεεε)

Πανος ΠαΠ

Ατομα σαν και εσενα μου υπενθυμιζουν καθημερινα το λογο που βρισκομαστε σε αυτη τη κατασταση...Διοτι καταντησε ντροπη να διεκδικουμε αυτα που μας ανηκουν...ΣΤΑ ΤΡΕΝΑΑ!!

Ποντιος

Εορτολογιο: Ητανε της Αγιας Καταληψεως

Ζ

Μπρος στον δρόμο πού χάραξε ο Αλέξης....Τσογλαναριο ολε όλε!!! Κάθε μαθητής κ ενα αίτημα

Πήγε

ο Αλέκσης από 'κει?

Σύριζας

Δεν ήξερα ότι πρέπει να λειτουργούμε ολόκληρο σχολείο για 3 κακομαθημένα κοριτσάκια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xionia_main01

Καλά στην υγεία τους οι εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα  - Ριπές ανέμου πάνω από 140 χλμ/ώρα – Δείτε τον χάρτη -  Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας - Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

7