Φιλόλογοι κατά Γαβρόγλου: 4.839 «οργισμένες» υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό για τα Λατινικά

Φιλόλογοι κατά Γαβρόγλου: 4.839 «οργισμένες» υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό για τα Λατινικά

Παγκόσμια κατακραυγή για τα Λατινικά - Κείμενο διαμαρτυρίας από φιλολόγους κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας, που μετά τις αντιδράσεις το ξανασκέφτεται

gavroglou_psigeio
Με 4.839 υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό σε ένα οξύ κείμενο διαμαρτυρίας απαντούν οι φιλόλογοι στον υπουργό Παιδείας και στην πρότασή του για κατάργηση των Λατινικών από τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Αλλες 500 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από εκπαιδευτικούς φιλολόγους της χώρας. 

Ο αριθμός αυτός συγκεντρώθηκε μέσα σε δύο ημέρες από εκπροσώπους της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, σύμφωνα με ρεπορτάζ απο την εφημερίδα τα «Νέα», ενώ άλλες περίπου 500 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από εκπαιδευτικούς φιλολόγους της χώρας. 

«Θα ήθελα να μας πει ο Κώστας Γαβρόγλου ποιο είναι τελικά το ουσιαστικότερο επιχείρημά του για τη διαγραφή των Λατινικών», λέει ο καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Παπαγγελής. 

Και καταλήγει: «Όσοι νοιάζονται πραγματικά για Παιδεία και κατανοούν τι τελικά και πραγματικά ελλοχεύει στο βάθος της παιδαγωγικής σκέψης του υπουργού, μπορούν τώρα να αρχίσουν να πανικοβάλλονται». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης