Πανελλαδικές: Τον Ιούνιο του 2020 το νέο σύστημα - Καταργούνται τα Λατινικά

paneladikes_arthro1

Στη θέση των Λατινικών εντάσσεται η Κοινωνιολογία με το νέο σύστημα Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - Καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας -  Προπαρασκευαστικό έτος η Γ' Λυκείου - Μειώνεται σε μια ώρα την εβδομάδα το μάθημα των Θρησκευτικών

Τον Ιούνιο του 2020 θα ισχύσει το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι από τα υποχρεωτικά μαθήματα όπως αυτά προσδιορίζονται από την κατεύθυνση των υποψηφίων (Αρχαία, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά) καταργούνται τα Λατινικά και προστίθεται η Κοινωνιολογία.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το μάθημα των Αρχων Οικονομικής θεωρίας εμπλουτίζεται ως προς το περιεχόμενο για να αναδειχθεί η κοινωνική πλευρά της οικονομίας ενώ καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας.

Οι ομάδες προσανατολισμού θα είναι τέσσερις από τρεις, όσες και τα επιστημονικά πεδία, θα υπάρχουν σχολές ελεύθερης πρόσβασης ενώ προβλέπεται και κατάθεση μηχανογραφικού πριν την έναρξη της Γ' λυκείου.

«Θέλουμε στη Β Λυκείου να ολοκληρώνοται οι εγκύκλιες σπουδές και η Γ Λυκείου να αποκτήσει χαρακτήρα προπαρασκευαστική τάξης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» συμπλήρωσε ο κ. Γαβρόγλου εξηγώντας ότι οι προτάσεις θα ισχύουν για τα γενικά λύκεια και όχι για τα τεχνικά λυκεια.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε επίσης ότι:

- για το ημερήσιο ΓΕΛ προβλέπονται τρια υποχρεωτικά μαθήματα: Γλώσσα και Γραμματεία για 6 ώρες, Θρησκευτικά για μια ώρα, Φυσική Αγωγή για δύο ώρες

- στο ΓΕΛ θα προβλέποινται δύο ώρες επιπρόσθετες για μαθήματα επιλογής στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά που θα χρειαστούν ως ειδικά μαθήματα για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον ίδιο οι γραπτές εξετάσεις θα γίνονται στα 4 εξάωρα μαθήματα.

Στόχος μας να επιστρέψει η κανονικότητα στο Λύκειο, να αναβαθμιστεί το εθνικό απολυτήριο και σταδιακά να καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

gavroglou dhlwseis

ΣΧΟΛΙΑ (138)

Vlad Tepes

Και ποιος τους είπε ότι θα τους τρώμε στην μάπα μέχρι το 2020, θα ξεκουμπιστούν σε λίγο καιρό.

Αφ' υψηλού

Ναι, έγραψες 'νεκρή', έγραψες όμως αμέσως μετά να μαθαίνουν οι νέοι κάτι 'χρήσιμο'. Άσε καλύτερα λοιπόν τις αφ' υψηλού υποδείξεις για αστείες λεπτομέρειες και δες την ουσία. Και κάτι ακόμη, δεν είμαι κυρία. Οι κλασικές γλώσσες δεν είναι για γυναίκες μόνο. Ίσως αυτό βέβαια προδίδει και τον τρόπο σκέψης σου...

Ολύμπιος

Επειδή οι Συριζαίοι κυβερνώντες δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν κλασσικές σπουδές και αγνοούν ότι τούτη η χώρα επέζησε, έγινε γνωστή στην υφήλιο και αύξησε κατακόρυφα και τον τουρισμό της χάρη και στα κλασσικά μνημεία και φιλοσόφους της, θέλω να αποχαιρετήσω τους αφισσοκολητές, εχθρούς της αριστείας και κλασσικής παιδείας, καθότι και αδαείς της ελληνικής ιστορίας με το παρακάτω. Και ας βάλουν κάποιον μορφωμένο και γνώστη των κλασσικών σπουδών να τους το ερμηνεύσει: Ave Αlex!!!!morituri te salutant!!!!! Sed ego dum spiro spero!! Kyriakos venit victor!!!!!!!!

Ολύμπιος

Επειδή οι Συριζαίοι κυβερνώντες δεν έχουν ιδέα τι σημαίνουν κλασσικές σπουδές και αγνοούν ότι τούτη η χώρα επέζησε, έγινε γνωστή στην υφήλιο και αύξησε κατακόρυφα και τον τουρισμό της χάρη και στα κλασσικά μνημεία και φιλοσόφους της, θέλω να αποχαιρετήσω τους αφισσοκολητές, εχθρούς της αριστείας και κλασσικής παιδείας, καθότι και αδαείς της ελληνικής ιστορίας με το παρακάτω. Και ας βάλουν κάποιον μορφωμένο και γνώστη των κλασσικών σπουδών να τους το ερμηνεύσει: Ave Αlex!!!!morituri te salutant!!!!! Sed ego dum spiro spero!! Kyriakos venit victor!!!!!!!!

Στην Ελλαδα του σημερα

δηλ. του συριζα, δεν χρειαζεται να ξερεις ουτε Ελληνικα ουτε λατινικα ουτε τιποτα. Αυτο που χρειαζεσαι ειναι η ενας λοστος, η ενα τολμηρο μινι η εμβολιο χολερας.

petros

Τίποτα απ' αυτά. Χρειάζεται ικανότητα εξαπάτησης, ρίψης μολότοφ και τεχνικές καταληψης. Επίσης γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου camel-queue, γυμνασμενο σώμα που μπορεί να κάνει κολοτουμπες, χρήση σκούπας γιατί ως καθαρίστρια μπορεί να γίνεις και υπουργός. Τέλος χρειάζεται φωτογένεια για να μπορείς να συμμετέχεις σε διάφορα τηλεοπτικά show. Α ναι! καλό είναι να αντέχεις σε υψηλές θερμοκρασίες για ευνόητους λόγους.

Πετρογιάννης

Σιγά τις αλλαγές! Δίχως Λατινικά ή λιγότερα ή και καθόλου Αρχαία! Σκοπός είναι να μάθει ολη η Ελλάδα την "Σκοπιανήν" και να χάσουμε την πατρίδα μας πάνω από την Λαμία! Η Θεσσαλία παίζει-δεν παίζει, υπάρχει η φήμη οτι οι Ελληνάρες Καμμένος, Τσίπρας, Κοτζιάς και ο καθηγηταράς Ζουράρις, χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι (τι αντρούκλες!) και απαίτησαν να σεβαστούν τον Αχιλλέα και τους Μυρμιδόνες! Φτάνει που οι Θεοί μας θα κατοικούν τώρα στα Σκόπια! Παιδιά, όποιος δεν κατάλαβε από αυτό που μόλις έγραψα, οτι χάσαμε τα πάντα με την Συμφωνία των ...Λιμνοψαράδων, τότε έχει θέμα με τον εγκέφαλο ή είναι βουλγαρογραμμένος δηλ. ταυτίζεται με τους Σκοπιανούς! Επαναλαμβάνω: Οι Θεοί μας (έστω οι τέως) θα κατοικούν στα Σκόπια, αν ψηφίσει η Βουλή μας την Συμφωνία της Λιμνοθάλασσας (ακούγεται πιο καλά)! Πάρτε και διαλέξτε! Κατάργηση των Λατινικών σου λέει ο Γαβρόγλου...Μικρόψυχοι και πουλημένοι! Δεν ξέρω πώς θα γλυτώσουν την εσχάτη προδοσία! Γι΄ αυτό πρέπει να μπεί στην Βουλή η Ζωή! Ξέρει τι κουμάσια είναι όλοι αυτοί οι "Μπαλαούρες"...Νομίζω θα βοηθήσει και στην εκτέλεση!

@

Αφού σχολιάσατε τον Τανιμανίδη και τη Μπομπα, είπατε να αμολήσετε και εδώ μια άποψη...

Νσι

Δεν σας πιστεύει κανείς ότι έχετε αγαθές προθέσεις. Μετά τόσα ψέματα....

Σταυρος

Καλά κάνουν. Έξω τα Λατινικά - Μέσα τα Μπολσεβίκικα !

Ταβαρις Σταυρωφ

Ο συντροφοc Καζουρωφ ιπε στο προτο σηναιδροιο τις καιντροικεις επητρωπεις του κοινυμα για τειν οισωτυτα τον λαον κε τυν σιναινωεισοι τον μπωλσαιβοικων να ντουφαικοιζουναι ωλους που ξαιρουνε ωρθωγραφοια.

iraklis

γιατι δεν βγαζουν τελειως τα θρησκευτικα. αθεεοι ειναι εξ αλλου? ή θελουν να μας διδαξουν για τον αλλαχ?

Με το ιδιο επιχειρημα θα βγαλουν και

τα Ελληνικα αφου δεν ειναι Ελληνες,

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tos

Νέα μόδα τα νιόπαντρα ζευγάρια από την Ελλάδα που επιλέγουν την Τουρκία, πληρώνοντας από 2.500 ευρώ και άνω για να φωτογραφηθούν με φόντο τα εθνικά τους σύμβολα και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της -Πως αντιδρούν οι ντόπιοι και τι συνέβη όταν ένας Τούρκος έβγαλε μαχαίρι για να τους ληστέψει...

6
poe-ta1

Στις 11 το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 5 το απόγευμα συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθηνών, στις 18:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ - Διαμαρτύρονται για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

2