Κρήτη: Έπιασαν τους «εγκέφαλους» κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Κρήτη: Έπιασαν τους «εγκέφαλους» κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Ενάμισι χρόνο μετά την εξάρθρωση της πολυμελούς σπείρας έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας Ηρακλείου τρία από τα «μεγάλα κεφάλια» της

Kyklwma-metanastes-Kriti
Ενάμισι χρόνο μετά την εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δρούσε στην Κρήτη με ιδιαίτερα πλούσια έσοδα, έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας Ηρακλείου τρία από τα «μεγάλα κεφάλια» του τα οποία συνελήφθησαν με αστραπιαία επιχείρηση στα Σφακιά.

Η εγκληματική οργάνωση που αποτελείτο από τέσσερις πυρήνες είχε εξαρθρωθεί το Μάρτιο του 2017 και είχαν συλληφθεί 19 μέλη του, από τα οποία τέσσερις ήταν Έλληνες ηλικίας 46, 40, 27, 26 χρόνων μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης, εννέα Αφγανοί 17 ως 38 χρόνων, τρεις Σύροι 29, 31 και 24 χρόνων, μια 37χρονη Βουλγάρα και ένας 29χρονος Πακιστανός. Μάλιστα, σε σπίτια, αποθήκες και σε μια σπηλιά στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας είχαν βρεθεί 113 μη νόμιμοι μετανάστες που περίμεναν να εφοδιαστούν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Κάθε ένας από τους μετανάστες που είχαν φτάσει στην Κρήτη από την Αίγυπτο αλλά και από την Αθήνα, πλήρωνε στο κύκλωμα από 2.000 ως 4.000 ευρώ για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα και περίμενε τη σειρά του για να επιβιβαστεί σε πλοίο από την Αίγυπτο που θα προσέγγιζε στα νότια παράλια της Κρήτης για να μεταφερθεί στην Ιταλία. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, η οργάνωση είχε αποκομίσει πάνω από 760.000 ευρώ, τα οποία διακινούνταν στα μέλη της με τη μέθοδο Hawala, μέσω εξωτραπεζικού δικτύου.

Οι τρεις συλληφθέντες που φέρονται να έχουν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διευκόλυνση παράνομης εισόδου, εξόδου και μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών κατ΄ επάγγελμα, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης