Βίντεο: Η μάχη με τις φλόγες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Βρήκαν καραμπίνα με φυσίγγια σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ

Βίντεο: Η μάχη με τις φλόγες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Βρήκαν καραμπίνα με φυσίγγια σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ

Έσβησε έπειτα από πέντε μέρες η φωτιά - Το πρωί, σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά, εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νόμιμη μεταφορά, με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη

veniz
Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28/08 στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα άδυτα του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Καταγράφει τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς. Επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν με δυσκολία να φτάσουν στο τρίτο γκαράζ, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στις 23:45 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σχεδόν δύο ώρες αφότου το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για τα Χανιά.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο και για ακόμη έναν λόγο: τα γκαράζ του πλοίου ήταν γεμάτα με τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που ταξίδευαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για την Κρήτη. Ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες επιχειρούσαν από μακριά να προσεγγίσουν την εστία της φωτιάς, έτσι ώστε να καταφέρουν να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Κλείσιμο
Το πρωί σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.

Πάντως οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά ερευνούν αν πράγματι ήταν νόμιμη η μεταφορά του συγκεκριμένου όπλου.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.


ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης