Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Με αργά βήματα προχωρά η κατάσβεση

Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Με αργά βήματα προχωρά η κατάσβεση

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φωτιά αναμένεται να καίει και αύριο, αν όχι και την Κυριακή - Έβγαλαν κι άλλες νταλίκες από τα γκαράζ του πλοίου

veni_arthroo
Σταθερά…κρίσιμη είναι η κατάσταση στο χώρο στάθμευσης του ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος αφού οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν όλες τις εστίες της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του prothema.gr η εικόνα είναι ίδια με τη χθεσινή και η πρόοδος της επιχείρησης πυρόσβεσης προχωράει με αργά βήματα.

«Δεν έχουν καταφέρει ακόμη οι πυροσβέστες να προσεγγίσου στην αρχική εστία της πυρκαγιάς» μας επεσήμαναν κύκλοι του Λιμενικού και προσέθεσαν: « Εκτιμούμε ότι η φωτιά θα καίει μέχρι το Σάββατο αν όχι και την Κυριακή».

Οι ποσότητες νερού που ρίχνει η πυροσβεστική είναι τεράστιες με συνέπεια τα συνεργεία να ανοίξουν μεγαλύτερες τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου , πάνω από την ίσαλο γραμμή προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ευστάθειας. Το πλοίο έχει κλίση 2 μοιρών. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.


Σήμερα το πρωϊ έβγαλαν από το πλοίο άλλα τέσσερα μισοκαμένα φορτηγά οχήματα.


Στο μεταξύ, η διαχείριση του ατυχήματος εν πλω από το πλήρωμα του «Ελ.Βενιζέλος» κατέδειξε αφενός πόσο καλά εκπαιδευμένοι είναι οι Έλληνες ναυτικοί και αφετέρου ότι τα συστήματα του πλοίου λειτούργησαν όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Το γεγονός ότι 1.016 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα έφθασαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στο γκαράζ μαινόταν η φωτιά αποτελεί case study. Το πλήρωμα ήξερε ακριβώς τα έπρεπε να κάνει διατηρώντας την ηρεμία των επιβατών ενώ σο γκαράζ έκλεισαν την παροχή αέρα για να μην τροφοδοτείται η φωτιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φλόγα αλλά μόνο καπνοί στην διάρκεια του πλού επιστροφής στο λιμάνι.
Κλείσιμο
el_venizelos_dalikes_mesa
el_venizelos_dalikes_mesa2
el_venizelos_dalikes_mesa3
el_venizelos_dalikes_mesa4
el_venizelos_dalikes_mesa5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης