Βίντεο-ντοκουμέντο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Πρώτη εικόνα μέσα από το γκαράζ του πλοίου

Βίντεο-ντοκουμέντο από το «Ελ. Βενιζέλος»: Πρώτη εικόνα μέσα από το γκαράζ του πλοίου

Στους 500 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο γκαράζ του  Ελ. Βενιζέλος  - Θα καίει για άλλες δυο-τρεις ημέρες η φωτιά στο πλοίο- Η Πυροσβεστική έχει βγάλει λίγα οχήματα, τα οποία βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του γκαράζ 

4536370
Τις πρώτες εικόνες από το γκαράζ του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος», όπου εκδηλώθηκε φωτιά το βράδυ της Τρίτης, παρουσίασε η τηλεόραση του Alpha.

Το βίντεο-ντοκουμέντο, που είναι διάρκειας 7 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, παρουσιάζει όλο το χρονικό της πυρκαγιάς στο γκαράζ του πλοίου. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε σε φορτηγό που μετέφερε πλαστικά.

Το ντοκουμέντο μέσα από το πλοίο και το γκαράζ, παρουσιάζεται στο 5' και 50'' του βίντεο. Η εικόνα δείχνει πυκνό μαύρο καπνό μέσαν στο γκαράζ, το οποίο είναι γεμάτο με αυτοκίνητα και φορτηγά.



Το χρονικό της περιπέτειας


Θα καίει για άλλες δυο-τρεις ημέρες η φωτιά στο πλοίο

Κλείσιμο
Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να χρειαστεί δύο με τρεις ημέρες για να σβήσει φέρνουν στο προσκήνιο στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο γκαράζ του πλοίου είναι δύσκολη. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί φορτηγό όχημα το οποίο είναι φορτωμένο με συνθετικό ξύλο - νοβοπάν, το οποίο σιγοκαίει. Υπάρχει έντονος καπνός. Καίγονται οχήματα, γεγονός που αφενός ανεβάζει το θερμικό φορτίο μέσα στο γκαράζ και αφετέρου, λόγω του έντονου καπνού δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστών.

Όπως επισήμαναν στο protothema.gr κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά μαίνεται στο αριστερό μέρος του πλοίου και η εκφόρτωση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία: «Η Πυροσβεστική έχει βγάλει λίγα οχήματα τα οποία βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του γκαράζ. Όμως για να γίνει σωστά η εκκένωση του γκαράζ θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν ίσος αριθμός οχημάτων και από την αριστερή πλευρά, γεγονός που καθίσταται δύσκολο λόγω της πυρκαγιάς στο σημείο».

Παρ' όλα αυτά η κλίση του πλοίου είναι διαχειρίσιμη, όπως επισήμαναν κύκλοι του υπουργείου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, προς το παρόν, απόγευμα Τετάρτης, δεν διαφαίνεται κίνδυνος επέκτασης της φωτιά στα πάνω καταστρώματα. Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.


Την ίδια ώρα υπάρχει μία «σύγκρουση» μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΠ, το οποίο διοικείται από την Cosco. Ο ΟΛΠ ζητά να πάρουν το πλοίο από εκεί και να το μεταφέρουν σε σημείο καταφυγής έξω απ' το λιμάνι. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται εκεί κατά παραχώρηση για λόγους έκτακτης ανάγκης και συνεπώς δεν μπορεί να μείνει πολύ εκεί, καθώς η μπούκα του λιμανιού, όπου και βρίσκεται είναι περιοχή transit που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης