Καίει ακόμα η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Βγάζουν νταλίκες από το γκαράζ

Καίει ακόμα η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Βγάζουν νταλίκες από το γκαράζ

«Διαχειρίσιμη» η κλίση που έχει πάρει το πλοίο  - Οι πυροσβέστες άνοιξαν πλαϊνή μπουκαπόρτα για να βγουν νερά από το γκαράζ - Τους 500 βαθμούς έφθασε το θερμικό φορτίο στο φλεγόμενο πλοίο

ploio_arthro
Όλο το βράδυ συνεχίστηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία μαίνεται στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η προσπάθεια των πυροσβεστών συνεχίζεται και τις πρωϊνές ώρες αφού τέτοιου είδους περιστατικά είναι δύσκολα στην αντιμετώπισή τους. Το πλοίο έχει πάρει κλίση η οποία όμως έως τώρα θεωρείται από τους αρμόδιους ότι είναι διαχειρίσιμη.

Η εικόνα είναι καλύτερη από χθες. Η Πυροσβεστική έχει βγάλει αρκετά ιχ αυτοκίνητα και φορτηγά , η φωτιά έχει περιοριστεί και υπάρχει αισιοδοξία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν και μία πλαϊνή μπουκαπόρτα που βρίσκεται στο γκαράζ από την οποία βγήκαν πολλά νερά που είχαν συσσωρευτεί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα στον χώρο στάθμευσης και ελέγχουν καλύτερα την πυρκαγιά που κατακαίει την αριστερή πλευρά του πλοίου.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το θερμικό φορτίο έφθασε μέχρι τους 500 βαθμούς κελσίου. Ένα φορτηγό όχημα φορτωμένο με νοβοπάν-συνθετικό ξύλο δημιούργησε μεγάλα προβλήματα

Δεν διαφαίνεται κίνδυνος επέκτασης της φωτιά στα πάνω καταστρώματα. Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.


Βγάζουν νταλίκες από το γκαράζ
Κλείσιμο

Στο μεταξύ, χθες το protothema.gr αποκάλυψε ότι υπάρχει μία «σύγκρουση» μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του ΟΛΠ, το οποίο διοικείται από την Cosco. Ο ΟΛΠ ζητά να πάρουν το πλοίο από εκεί και να το μεταφέρουν σε σημείο καταφυγής έξω απ' το λιμάνι. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται εκεί κατά παραχώρηση για λόγους έκτακτης ανάγκης και συνεπώς δεν μπορεί να μείνει πολύ εκεί, καθώς είναι στη μπούκα του λιμανιού, όπου και βρίσκεται είναι περιοχή transit- ευθύνης του τελωνίου που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Εκπρόσωπος του ΟΛΠ επικοινώνησε με το protthema.gr επισημαίνοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Την ίδια ώρα όμως η ΑΝΕΚ που είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Ελ.Βενιζέλος» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστούσε όλους όσοι συνέδραμε στην επιχείρηση. Στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά για τη διοίκηση του ΟΛΠ αν και από την πρώτη στιγμή συνέδραμε με εξοπλισμό και προσωπικό στην επιχείρηση διάσωσης επιβατών και πλοίου. Η μη αναφορά του ΟΛΠ στην ευχαριστήρια επιστολή σχολιάστηκε στους ευρύτερους κύκλους του Μεγάλου Λιμανιού δίνοντας μία άλλη διάσταση στην υπόθεση. Μάλιστα υπήρξε κλίμα δυσαρέσκειας και από τον ΟΛΠ.



Το χρονικό της περιπέτειας

Δείτε βίντεο: Καίει ακόμα η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Βγάζουν νταλίκες από το γκαράζ
Καίει ακόμα η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» - Βγάζουν νταλίκες από το γκαράζ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης